Zanimljivosti

OSLOBODITE BRADAVICE: Ove VIP dame vole da nam pokažu gole grudi! (FOTO)

Poznate dame se poslednjih godina sve više priključuju pokretu koju teži da normalizuje prizor golih ženskih grudi u javnosti i na društvenim mrežama. Ipak, koreni ovog pokreta su mnogo dublji.

26.07.2022 13:00

OSLOBODITE BRADAVICE: Ove VIP dame vole da nam pokažu gole grudi! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Od kada se 26-godišnja britanska glumica Florens Pju pojavila na jednom velikom modnom događaju u prozirnoj ružičastoj Valentino haljini koja je prikazivala njene gole grudi, strasti na društvenim mrežama se ne smiruju. Ova devojka je u kratkom roku postala meta najružnijih komentara, koje su uglavnom ostavljali muškarci, a koji su se uglavnom odnosili na veličinu njenih grudi i činjenicu da se odlučila za haljnu koja ne skriva čak ni njene bradavice.

Nakon rafalne paljbe zlobnih komentara kako neko tako “ravan” ne bi trebalo da prikazuje gole grudi, glumica je uzvratila i poručila svim Internet trolovima da prestanu da se boje golih grudi i da prekinu lanac mizoginije koji društvenim mrežama vlada već veoma dugo.

Portal Srećna Republika predstavlja slavne ličnosti koje su pioniri pokreta “Oslobodite bradavice” i koji se ne ustručavaju da svoje gole grudi prikažu na crvenom tepihu, u javnosti ili na društvenim mrežana.

1. Šer

Čuvena pevačica je začetnik trenda “golih haljina” i jedna od prvih koja se osmelila da na crvenom tepihu pokaže malo više golotinje. Šer se 1974. godine pojavila na Met Gali u providnoj haljini dizajnera Boba Mekija i do današnjeg dana je ostala pionir u ekstravaganciji i smelosti.

2. Kejt Mos

Skoro 2 decenije kasnije, čuvena britanska manekenka Kejt Mos se na jednoj žurci pojavila u skroz prozirnoj haljini kreatorke Lajze Brus, ispod koje nije nosila grudnjak, već samo gaćice. Ta 1993. godina ostala je upamćena u modnim krugovima upravo zahvaljujući ovom njenom smelom izdanju.

3. Gvinet Paltrou

Dodela Oskara 2002. godine bila je legendarna po mnogo čemu, ali ubedljivo najveću pažnju je privukla do tada smerna glumica Gvinet Paltrou. Naime, ona je svoju nagradu primila u toaleti dizajnera Aleksandra Mekvina, koja se sastojala od crne duge suknje i providnog sivog gornjeg dela. Kreacija je bila inspirisana gotskim izgledom, a glumica je kasnije zbog ovog izdanja doživela brojne kritike.

4. Rijana

Pevačica sa Barbadosa se 2014. godine pojavila na dodeli modnih nagrada u prozirnoj mrežastoj haljini prekrivenoj kristalima, ispod koje je nosila samo gaćice. Rijana je tada ponosno je pokazala svoje gole grudi na crvenom tepihu.

5. Skaut Vilis

Te iste godine, ćerka Brusa Vilisa i Demi Mur, Skaut Vilis, je objavila sliku sebe kako golih grudi šeta ulicama Njujorka.

6. Majli Sajrus

Kontroverzna pevačica je 2014. godine objavila crno-belu umetničku fotografiju sebe na kojoj se vide njene gole grudi, ne bi li normalizovala ovu pojavu. Upravo zbog toga je 2014. i nazvana “godinom bradavica”.

7. Kendal Džener

Poznata rijaliti zvezda i manekenka Kendal Džener se 2018. godine na crvenom tepihu Kanskog festivala pojavila u providnoj haljini od belog tila, ispod koje su se videle njene gol grudi.

8. Hari Stajls

Čak se i jedan muškarac pridružio ovom pokretu, te se 2019. godine na crvenom tepihu Met Gale pojavio u crnoj providnoj košulji sa čipkom, kroz koju su se nazirale njegove bradavice. Sa bisernom minđušom na jednom uvetu, poznati pevač je hteo da preispita rodne i modne stereotipe.

9. Kara Delevinj

Poznata manekenka Kara Delevinj se u maju 2022. godine pojavila na Met Gali u crvenom odelu, a kada je skinula sako, moglo se jasno videti da je njen torzo u potpunosti go i prekriven samo zlatnom farbom i zlatnim štitnicima za bradavice, piše portal San

10. Florens Pju

Mlada glumica je svojom kombinacijom izazvala najskoriju buru u modnim krugovima. Iako su je mnogi iskritikovali zbog ovog izdanja i “počastili” pogrdnim komentarima, mnogo je više onih koji su pohvalili njen odabir i smelost da se golim grudima suprotstavi svojim kritičarima. U svakom slučaju, ovu prozirnu Valentino haljinu od ružičastog tila nećemo zaboraviti u skorije vreme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)