Zanimljivosti

Slavni glumac NA SUĐENJU jer je optužen da je napastvovao 3 muškarca

Poznati holivudski glumac Kevin Spejsi pojaviće će se pred sudom u četvrtak jer je optužen za pet krivičnih dela. Poznati Oskarovac se tereti za seksualne napade na trojicu muškaraca.

14.06.2022 11:00

Slavni glumac NA SUĐENJU jer je optužen da je napastvovao 3 muškarca
Ap photo

Vest koja već duže vreme drma Holivud i filmsku industriju, je da će uskoro početi suđenje poznatom američkom glumcu Kevinu Spejsiju zbog optužbi za seksualne napade.

Optužbe koji se stavljaju na teret poznatom glumcu dogodili su se između 2005. i 2008. godine, a konačna optužba desila se 5 godina kasnije. Spejsi je optužen pošto je policija pokrenula istragu još 2017. godine, a 62 – dvogodšnja filmska zvezda bi trebalo da se, prema navodima policije, pojavi u Vestministerskom sudu za prekršaje u četvrtak ujutro.

- Osim optužbe za krivčno delo seksualnog uznemiravanja nad trojicom muškaraca, njemu se na teret stavlja i krivično delo za navođenje osobe u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka – rekla je Rozmari Einsli iz Posebnog odeljenja za kriminal (CPS).

Optužba je podignuta nakon što su pregledani dokazi koje je u istrazi prikupila Metroplitenska policija. Američki glumac je bio pozvan na razgovor još 2019. godine. On nije uhapšen, ali je razgovarao sa policijom o optužbama i sve je negirao, prenosi "San".

Nakon što je ova vest dospela u javnost, oglasilo se i pozorište "Old Vik" u kojem je Spejsi bio direktor od 2004. godine do 2015. i izvinilo se zbog neprimerenog ponašanja.  Oni su istakli da je „kult ličnocti“ koja je takođe pratila i Kevina Spejsija, doprinela tome da dođe do propusta u organizaciji.

Istraga protiv Spejsija je pokrenuta zbog tvrdnji o seksualnom uznemiravanju tokom boravka u pozorištu „Old Vik“. On je govoreći za emisiju „Dobro jutro, Amerika“, rekao da je razočaran situacijom i da će se dobrovoljno javiti čim stigne u Britaniju i braniti od optužbi, za koje je, kako kaže, uveren da će biti dokazano suprotno, odnosno da je nevin.

Poznata filmska ostvarenja u kojima se pojavljuje Kevin Spejsi su: "Američka lepota", "Dežurni krivci", "Poverljivo u Los Anđelesu" i druge. 

Holivudski glumac je dvostruki  dobitnik prestižne filmske nagrade Oskar, dobitnik je i drugih međunarodnih nagrada poput Toni, Zlatni globus i Emi.  Slavnom glumcu je zbog ovog skandala oduzeta Međunarodna Emi nagrada, a i njegov lik i uloga u popularnoj Netfliks seriji  „Kuća od karata“ je uklojena, nakon što je glumac izbačen iz serije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)