Zanimljivosti

KAMILA NAPOKON PROGOVORILA O ZDRAVLJU ČARLSA: Sve je rekla u SAMO 4 reči - i prekršila pravilo palate!

Kraljica je otvorila novi Centar za lečenje u Kraljevskoj bolnici u Bathu.

04.09.2024 14:05

KAMILA NAPOKON PROGOVORILA O ZDRAVLJU ČARLSA: Sve je rekla u SAMO 4 reči - i prekršila pravilo palate!
Credit: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što je početkom godine saopšteno da kralj Čarls boluje od raka, njegova supruga kraljica Kamila je preuzela deo njegovih dužnosti kako bi mu olakšala dok je na lečenju.

Nakon saznanja da boluje od kancera Čarls i njegova supruga su se dodatno angažovali i često posećuju bolnice u kojima se leče onkološki pacijenti. Želja im je da pokažu kako od opake bolesti može da oboli bilo ko, pa i sam kralj. 

Obilazak bolnice 

Upravo tim povodom Kamila je nedavno posetila Kraljevsku bolnicu (The Royal United Hospitals) u Bathu na jugozapadu Engleske kako bi otvorila novi Centar za lečenje pacijenata od kancera

Tokom obilaska bolnice kraljica je zastala i porazgovarala sa nekoliko pacijenata koji su na hemoterapiji

Naravno, sve je zanimalo kako se oseća kralj Čarls koji se, takođe, leči od raka, pa je Kamila otkrila u kakvom stanju je njen muž.

- Da li je dobro? - upitala je kraljicu jedna od zaposlenih.

- Da, dobro mu ide - kratko je odgovorila ona.

Podsećamo, kralj Čarls je početkom godine bio u bolnici kako bi mu se sanirali problem sa prostatom kad je otkriveno da monarh ima rak.

On je operisan po hitnom postupku, nakon čega je započeo lečenje. Međutim, čitava priča oko njegovog zdravlja obavijena je velom tajne. Nikad nije saopšteno od koje tačno vrste kancera boluje kralj, dok se informacije o njegovom zdrastvenom stanju puštaju u javnost "na kašičicu". 

Kako tvrde izvori bliski palati on se leči na isti način kao i svi drugi pacijenti koji boluju od raka. Ne koristi nikakve eksperimentalne lekove već terapiju koja je svima dostupna. Njegov raspored i kraljevske dužnosti prave se strogo u dogovoru sa njegovim lekarima. 

Credit: Tim Rooke / Sipa Press / Profimedia

Strogo pravilo palate je prekršio sam Čarls želeći da podigne svest o raku

Iako je do sada važilo strogo pravilo da se o zdravstvenom stanju britanskog monarha ne govori u javnosti, sam Čarls je ovo pravilo prekršio upravo istupima o bolesti. Njegova želja je da podigne svest o kanceru, koji god da je u pitanju, kako bi što više Britanaca išlo na preventivne preglede, a bolest se otkrila na vreme. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)