Zanimljivosti

"BIO SAM GLADAN, ŽIVEO SAM SA 10 EVRA MESEČNO": Andriji Milošević je jedan odlazak u kafić promenio život, njemu je dužan

Jedna osoba mu je mnogo pomogla u životu.

10.08.2024 15:01

"BIO SAM GLADAN, ŽIVEO SAM SA 10 EVRA MESEČNO": Andriji Milošević je jedan odlazak u kafić promenio život, njemu je dužan
ATA images

Glumac Andrija Milošević, danas jedan od najpopularnijih na domaćoj sceni, proslavio je svoj 45. rođendan pre dva dana. Iza blistave karijere krije se težak put, počevši od mladalačkih dana kada je sa samo 16 godina odlučio da upiše Akademiju na Cetinju. 

U svojim studentskim danima, Andrija je neprestano putovao između Beograda i Podgorice, često živeći doslovno u vozu.

- Živeo sam u vozu godinu dana - prisetio se glumac u jednom intervjuu, ističući koliko je bilo teško izbalansirati predstave i snimanja uz putovanja i obaveze.

- U srednjoj muzičkoj sam video da ima dečje pozorište u koje sam ja hteo da uđem. Nije u tom trenutku bilo predstava u Nikšiću, bilo je samo par glumaca i nije bilo scene. Nisam gledao nijednu predstavu i odjednom sam se našao u glumi. Ne znam kako - rekao je Milošević gostujući u emisiji Milana Kalinića na K1.

Iako je bio smatran za najtalentovanijeg mladog glumca, Andrija nikada nije bio prepotentan, već je isticao važnost istrajnosti i rada.

- Nikada nisam osetio ogorčenje i pizmu ljudsku. Neke stvari su me pogodile, ali sam išao ka tome da ja radim šta ja hoću i da me ništa ne može zaustaviti - otkrio je u jednom intervjuu.

 

Antonio Ahel/ATAImages

Andrija Milošević o teškom životu

Pored izuzetne posvećenosti karijeri, Andrija je poznat i po svojoj velikodušnosti. Mnoge kolege su mu pružile podršku u teškim trenucima, a on je istu podršku pružao i drugima. On je istakao da su mu mnoge kolege u tom periodu pomagale da preživi.

- Jezda mi je pravio doručak, jer sam bio gladan. Goran Jeftić mi je nalazio poslove. Nisam skapavao, ali nisam živeo u nekom blagostanju. Tada nisam razmišljao, kada mi je materijalno bilo najteže, nisam razmišljao o parama - kaže Milošević.

Platu skoro i da nije imao

- Plata mi je bila 210 evra, a stan sam plaćao 200. Ne pitaj me kako sam živeo od 10 evra. Tako sam ja krenuo u to. Kada sam odradio "Survivor", vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, seo u jedan kafić i gledao kako gostuju Nikola Rokvić, Gru i još neko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu... - priseća se Milošević o predstavi "Pevaj brate", prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)