Zanimljivosti

ZA SOFIJOM LOREN SU UZDISALI MUŠKARCI, A ONA SE DIVILA SAMO NJOJ: Reči kojom ju je opisivala odzvanjaju svetom i danas! (FOTO)

Čuvena italijanska glumica je prošla teške trenutke u životu, ali se izborila za ono što je želela.

21.04.2024 19:02

ZA SOFIJOM LOREN SU UZDISALI MUŠKARCI, A ONA SE DIVILA SAMO NJOJ: Reči kojom ju je opisivala odzvanjaju svetom i danas! (FOTO)
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Čuvena italijanska diva Sofija Loren (89) u svoje vreme bila je prava lepotica. Zahvaljujuću ulogama, svojoj lepoti i mediteranskom šarmu postigla je popularnost svetskih razmera. Krajem pedesetih i tokom šezdesetih godina prošlog veka bila je jedna od najvećih zvezda evropskih i holivudskih filmova. Tokom karijere koja trajala više od  60 godina glumila je u više od 200 filmova.

FOTO: Cesare Abbate/ANSA Via AP

Sofija je jedna od poslednjih ikona filma zlatnog doba Holivuda

 

Borba za ljubav i decu

Sofija je u vreme svoje najveće popularnosti važila za jednu od najlepših žena na svetu, a ona se pak divila lepoti jedne druge dame. 

- Divim se Riti Hejvort. Ta lepota, odsečnost, držanje i te noge… Mama mia! - govorila je Sofija opisujući svoju koleginicu. 

Italijanska diva bila je rasna lepotica bujnih oblina smatrala je da je bila priviligovana u životu.
- Na rođenju sam dobila dve privilegije. Prva je što sam rođena mudra, a druga što sam rođena u siromaštvu. Napredak u izazovnom poslu zahteva zavidnu veru u sebe. Stoga, pojedinci oskudnog talenta, koji imaju unutrašnji poriv, postignu daleko više od onih koji samo imaju ogroman dar - rekla je jednom prilikom čuvena glumica.

Iako je bila pojam seksipila, Sofija je imala vrlo jasan stav o tome.
- Seksepil je 50 procenata ono što imate, a drugih 50 ono što ljudi misle da imate - rekla je svojevremeno uz široki osmeh Sofija. 

Za razliku od većine holivudskih glumica koje su nizale ljubavnike, Sofija je pre braka sa Karlom Pontijem imala kratkotrajnu aferu sa čuvenim, i u to vreme oženjenim Kerijem Grantom, tokom snimanja filma "Ponos i strasti". 

 

 

 

I dok su muškarci širom sveta uzdisali za njom ona je imala nakolnost prema oženjenim muškarcima. U vreme kad je započela vezu sa 22 godine starijim Karlom Pontijem, on je bio oženjen i imao je dvoje dece. Katolička crkva mu nije dozvoljavala razvod, pa se on dosetio i od prve žene se razveo u Meksiku i odmah oženio sa Sofijom. Međutim, kad su se vratili u Italiju njihov brak nije priznat. Karlo je optužen za bigamiju, a Loren se našla na stubu srama zbog čega su se preselili u Francusku gde su živeli u egzilu.

Njihova ljubav je pobedila i konačno su se 1966. ponovo sklopili ovog puta leganaln brak i ostali su zajedno 50 godina sve do njegove smrti 2007.  Uprkos lepoti i bogatstvu Sofija se borila i za potomstvo i zahvaljujući švajcarskim lekarima uspela da se ostvari u ulozi majke u 35 godini života kada je rodila sina Karla Pontija mlađeg, a četiri godine kasnije još jednog sina Edoarda Pontija koji je srpski zet.

 

 

 

Saša Aleksander američka glumica srpskog porekla čije je pravo ime  Suzana Drobnjaković udata je za reditelja Edoarda Pontija, sina Sofije Loren i Karla Pontija, i imaju dvoje dece sina i ćerku. Saša je više puta isticala da je vrlo bliska sa svojom svekrvom. Zanimljivo je da je Eduarda upoznala još kao vrlo mlada devojka zato što je njen otac radio kao krojač Sofije Lorene. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)