Zanimljivosti

NOVA DRAMA KEJT MIDLTON: Britanska javnost na nogama, evo šta se dešava u nedelju!

Dan Svetog Patrika održava se 17. marta, a sada je poznato da li će svečanosti prisustvovati princeza od Velsa.

16.03.2024 19:05

NOVA DRAMA KEJT MIDLTON: Britanska javnost na nogama, evo šta se dešava u nedelju!
Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton neće prisustvovati paradi povodom Dana Svetog Patrika po prvi put u poslednjih sedam godina, dok se oporavlja od abdominalne operacije, kako je saopšteno. Ni princ ni princeza od Velsa se ne očekuju na Mons kasarni u Aldershotu, Hampshireu, u nedelju 17. marta. Princeza od Velsa nije viđena u javnosti od operacije koja je bila polovinom januara. Oglasila se samo na Dan majki kako bi podelila porodičnu fotografiju, koja je postala predmet pojačane spekulacije kada se ispostavilo da je slika bila digitalno izmenjena.

Iako neće prisustvovati paradi, Kejt će, prema izvorima, biti počašćena od strane vojnika Irskih gardi na Mons kasarni. Irski gardisti će poslati najlepše želje majci troje dece i odati priznanje vojvotkinji na kraju svoje proslave parade.

Prince of Wales/Kensington Palace via AP

Sporna fotografija Kejt Midlton


U prošlogodišnjoj paradi povodom Dana Svetog Patrika, Kejt je održala kratki govor.

- Ovde sam da vas saslušam, da vas podržim i da vas promovišem u svemu što radite. Ovo je odgovornost koju ne shvatam olako - rekla je tada i dodala:

-Radujem se vremenu koje ću provesti sa vama i vašim porodicama, gledajući vašu posvećenost dužnosti i službi u svemu što radite. Pre nego što završim, želim da zahvalim pukovniku Vilijamu. Uvek je govorio o svojmj ponosu na ovaj puk. Znam da će nastaviti da nas podržava u svemu što radimo - poručila je Kejt.

Podsetimo, princeza od Velsa Kejt Midlton imala je komplikovanu operaciju stomaka u januaru nakon čega se više nije pojavljivala u javnosti. Britanski dvor kategorički je odbijao da komentariše njeno zdravlje zbog čega su se pojavile brojne spekulacije u medijima.

Britanski dvor se oglasio početkom ovog meseca kratkom porukom, a u ime kraljevske porodice govorio je portparol.

Kensingtonska palata je u januaru jasno stavila do znanja vremenske okvire princezinog oporavka i to i dalje stoji. Njeno zdravlje ide na bolje. Od samog početka smo bili jasni da će povratak princeze od Velsa uobičajenim dužnostima biti najdalje nakon Uskrsa - saopšteno je sa britanskog dvora.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)