Zanimljivosti

NEOPROSTIVE GREŠKE NA FOTOŠOPIRANOJ SLICI PRINCEZE KEJT SA DECOM: Jednom odlukom dvor podgrejao nove sumnje (FOTO)

Stručnjaci za odnose sa javnošću smatraju da je javnosti morala da bude pokazana i neobrađena slika princeze od Velsa sa decom kako bi glasine prestale

11.03.2024 17:38

NEOPROSTIVE GREŠKE NA FOTOŠOPIRANOJ SLICI PRINCEZE KEJT SA DECOM: Jednom odlukom dvor podgrejao nove sumnje (FOTO)
Prince of Wales/Kensington Palace via AP

Posle gotovo dvomesečnog izostanka iz javnosti, najpre zbog abdominalne operacije, a potom i zbog oporavka od iste, princeza Kejt Mildton juče se prvi put oglasila na zvaničnom Instagram profilu koji pripada njoj i princu Vilijamu. Fotografija koju je tom prilikom podelila izazvala je najpre veliku radost, jer se princeza konačno oglasila prvi put posle izlaska iz bolnice, a onda je ista ta fotografija pobudila i veliku sumnju u javnosti.

Na njoj princeza od Velsa nasmejana pozira sa svoje troje dece – prinčevima Džordžom i Luisom i princezom Šarlot. Mnogi bi rekli da su i princeza i mališani previše razdragani, s obzirom na situaciju kroz koju cela britanska kraljevska porodica prolazi u poslednje vreme. Ipak, to nije jedini razlog zbog kog su korisnici društvenih mreža posumnjali u njenu verodostojnost. Malo po malo, uspevali su da pronađu sijaset grešaka koje upućuju na to da je reč o veoma nevešto fotošopiranoj slici.

Najpre je sumnju pobudila ruka princeze Šarlot koja neprirodno dodiruje suknjicu čiji nabor stoji kao izliven. Potom su istraživanja nastavljena, pa je uočeno da postoji niz grešaka koje se vide kroz loše senke i nabore na garderobi nasmejane porodice. Tako najmlađi član kraljevske porodice ima neuobičajene nabore na pantalonama i džemperu, a obe ruke su mu u neprirodnom položaju, baš kao i šake njegove majke kojima grli mlađeg sina i ćerku. Kosa princeze Šarlot je na jednoj strani kraća, gornja usna je previše tanka, zubi nejednaki, a sličan problem označen je i kod princa Luisa. Ni kod princeze Kejt nije mnogo bolja situacija sa kosom: negde je svetlija, negde tamnija, vrat nema prirodnu liniju, senke čudno padaju po obući...

Prince of Wales/Kensington Palace via AP

Fotografija princeze Kejt sa decom koja je osvanula na Instagram nalogu koji pripada njoj i princu Vilijamu

Najviše grešaka uočeno je na prozorima, kao i zidovima i pločicama na tremu na kom je fotografija navodno nastala. Teško je poverovati da članovi britanske kraljevske porodice koji raspolažu ogromnim bogatstvom žive u prostoru koji je zapušten, pa se na stolariji pojavljuju krive iskrzane ivice. Dakle, i za ove propuste na fotografiji princeze Kejt sa decom nevešto fotošopiranje moglo bi da bude krivac.

Ali, ko stoji iza tog forošopiranja? Neko je, po svemu sudeći, morao baš mnogo da se potrudi i da previdi greške koje je relativno lako otkriti.

Prince of Wales/Kensington Palace via AP

Greške prilikom obrađivanja fotografije teško mogu da promaknu

Poznato je da je princeza od Velsa veliki zaljubljenik u fotografisanje. Kako je podeljeno na njenom i Vilijamovom zvaničnom Instagram profilu, Kejt je priznala da „povremeno eksperimentiše sa montažom“.  U duhu tog priznanja usledilo je i izvinjenje zbog, kako je navedeno „konfuzije koju je izazvala porodična fotografija“ koju su princ i princeza od Velsa podelili.

- Moguće je da se ona kod kuće igra s kompjuterom i koristi AI alat, ali ako zaista žele povratiti bilo kakvo poverenje, trebalo bi objaviti neuređenu fotografiju, ne može biti tako loše ako samo su napravili nekoliko podešavanja – kaže stručnjak za odnose s javnošću Mark Borkovski, a prenosi „Dejli mejl“.

Dvor je odbio da podeli neobrađenu fotografiju, a Borkovski smatra da to nije bio mudar potez.

- Smatram da su odgovorili na izazov, dali su izjavu kao objašnjenje - pitanje je sa svim teorijama zavere koje se vrte okolo, da li ljudi veruju u to, a nisam siguran da hoće – bio je decidan stručnjak za odnose sa javnošću.

Očekivano, konfuzija u javnosti ne prestaje, čak ni pošto su Kejt i Vilijam danas zajedno uslikani u automobilu kako napuštaju Vindzor. Spekulacije da „nešto ipak debelo ne štima“ podgrejale su i vesti koje su objavili britanski mediji, a prema kojima se princeza od Velsa danas zaputila na privatni sastanak, a princ Vilijam na godišnju službu Dana Komonvelta. Tokom vožnje princ i princeza nisu razgovarali: on je čitao beleške, a ona je okrenula glavu na drugu stranu i gledala kroz prozor...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)