Zanimljivosti

KAMILA KORISTI ODSUSTVO KEJT DA ZAVLADA DVOROM? Dok je Vilijam razapet između brige oko oca i supruge, kraljičina funkcija jača

Nova komešanja u kraljevskoj porodici.

01.03.2024 20:21

KAMILA KORISTI ODSUSTVO KEJT DA ZAVLADA DVOROM? Dok je Vilijam razapet između brige oko oca i supruge, kraljičina funkcija jača
Tanjug/AP

Bura na britanskom dvoru se ne stišava ni danima nakon što je otkriveno da kralj Čarls III ima rak. Tako se kraljica Kamila nedavno se našla u žiži interesovanja usled rastuće zabrinutosti za zdravlje Kejt Midlton, nakon operacije kojoj je bila podvrgnuta, kao i smanjenih javnih pojavljivanja kralja Čarlsa III.

Uprkos prošlim kontroverzama koje su pratile njen odnos sa Čarlsom tokom njegovog braka sa princezom Dajanom, Kamila se istakla kao značajna figura unutar britanske monarhije. Sa kraljem smanjujući svoje javne obaveze i princ Vilijam smanjujući svoj raspored kako bi podržao svoju suprugu, Kamila se pojavila kao vidljiv vođa.

Samir Hussein via AP

Vest o bolesti kralja Čarlsa III poremetila je tokove na britanskom dvoru

 - Njegovo Veličanstvo danas je započelo redovne tretmane, tokom kojih su mu lekari savetovali da odloži javne obaveze - pisalo je u saopštenju Bakingemske palate o kralju Čarlsu u februaru.

- Tokom ovog perioda, Njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvaničnu dokumentaciju kao i obično. Kralj je zahvalan svom medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je postala moguća zahvaljujući nedavnom bolničkom zahvatu. On je potpuno pozitivan u vezi sa svojim lečenjem i raduje se povratku punih javnih dužnosti što je pre moguće. Njegovo Veličanstvo je izabrao da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije i u nadi da će to pomoći javnom razumevanju svima onima širom sveta koji su pogođeni kancerom - saopštili su sa dvora.

Tanjug/Ap/Jonathan Brady/PA

Uloga kraljice Kamile sve je jača

Nedavni događaji, poput Kamilinih domaćinskih dužnosti i javnih pojavljivanja zajedno sa drugim članovima kraljevske porodice, pokazali su njen sve veći uticaj i prisustvo. Uprkos preostalim negativnim percepcijama, napore Kamile da podrži dvor i nosi se sa izazovnim okolnostima su privukli rastuću podršku javnosti. Nedavna istraživanja pokazuju pozitivno mišljenje 50 odsto ispitanika, što odražava postepeni porast njene popularnosti u poređenju sa prethodnim godinama. Iako Kamila možda nikada neće dostići isti nivo popularnosti kao princeza Dajana ili Kejt Midlton, njean ulog kao snažna sila stabilnosti unutar monarhije postaje sve očiglednija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)