Zanimljivosti

KONAČNO SE OGLASIO BRITANSKI DVOR: Evo kada se očekuje povratak Kejt Midlton na dužnosti! (FOTO)

Spekulacije o zdravstvenom stanju princeze od Velsa dodatno su se pojavile nakon što je princ Vilijam otakazao planirane obaveze.

01.03.2024 16:15

KONAČNO SE OGLASIO BRITANSKI DVOR: Evo kada se očekuje povratak Kejt Midlton na dužnosti! (FOTO)
Foto: Victoria Jones/AP

Princeza od Velsa Kejt Midlton imala je komplikovanu operaciju stomaka u januaru nakon čega se više nije pojavljivala u javnosti. Britanski dvor kategorički je odbijao da komentariše njeno zdravlje zbog čega su se pojavile brojne spekulacije u medijima.

Nakon što je nedavno njen suprug princ Vilijam otakazao neke od planiranih akrivnosti priče o njenom lošem zdravstvenom stanju su se dodatno podgrejale, piše britanski San. 

FOTO: Chris Jackson/AP

Princeza od Velsa poslednji put viđena je u javnosti nakon Božića

Zabrinutost za princezu

Zabrinutost za zdravlje princeze od Velsa je dostiglo vrhunac iako su iz palate stizale poruke da nema razloga za paniku i briku. Konačno je britanski dvor odlučio da se oglasi, a u ime kraljevske porodice govorio je portparol.

- Kensingtonska palata je u januaru jasno stavila do znanja vremenske okvire princezinog oporavka i to i dalje stoji. Njeno zdravlje ide na bolje. Od samog početka smo bili jasni da će povratak princeze od Velsa uobičajenim dužnostima biti najdalje nakon Uskrsa - saopšteno je sa britanskog dvora.

Ako sve bude išlo po planu Kejt bi prvi put u javnosti mogla da se pojavi 31. marta 2024. zajedno sa porodicom na službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru povodom Uskrsa. 

Profimedia

Kejt Midlton se oporavlja posle operacije stomaka koju je imala 16. januara 2024.

 

Kejt je nakon otpuštanja iz londonske bolnice Kejt bila kratko vreme u Vindzoru. Međutim, on se nalazi na putanji brojnih letova za londosnki Hitrou zbog čega se porodica preselila na svoje porodično seosko imanje u Norfolku.

- Vilijam i Kejt pronalaze sve što žele kao porodica na širokim otvorenim prostorima koje Norfolk nudi - rekli su poznavaoci prilika na britanskom dvoru. 

Podsećamo, princeza od Velas poslednji put je viđena u javnosti nakon Božića. Na opraciju abdomena primnljena je u londonsku bolincu 16. januara 2024. Uz njenu postelju bio je njen suprug princ Vilijam koji je u međuvremenu saznao i da mu je otac kralj Čarls III teško bolestan od raka.

Kejt je iz bolnice otpuštena 29. januara i od tada se oporavlja daleko od očiju javnosti. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)