Zanimljivosti

CURE TAJNE SA BRITANSKOG DVORA: Princ Hari će imati ključnu ulogu, šta će reći Vilijam? (FOTO)

Kraljeva bivša sekretarka za komunikacije Kristina Kirijaku otkrila je šta se dešava nakon saopštenja o bolesti britanskog monarha.

06.02.2024 14:10

CURE TAJNE SA BRITANSKOG DVORA: Princ Hari će imati ključnu ulogu, šta će reći Vilijam? (FOTO)
Tanjug/AP

Nakon zvaničnog saopštenja da je britanski kralj Čarls III teško bolestan, posle dugo vremena kraljevska porodica će ponovo biti na okupu. Kako piše britanski Miror, kraljeva bivša sekretarka za komunikacije Kristina Kirijaku smatra da će princ Hari imati ključnu ulogu u oporavku svog oca. Ovo vodi i ka mogućnosti da vojvoda od Saseksa konačno izgladi nesporazume i sa starijim bratom princom Vilijamom.

Peter Nicholls/Pool via AP

Mnogi se nadaju da će dolazak princa Harija u Veliku Britaniju biti korak ka pomirenju u kraljevskoj porodici

Kralj obožava sinove i unuke

Prema njenim rečima, kako se svi nadaju, ovo bi mogao da bude kraj razdora u kraljevskoj porodici.

- Kralj obožava oba svoja sina, obožava svoje unuke. Nije mogao da podnese da se rastane od Harija i nije bilo nesuglasica što se kralja tiče. Čekao je, nadao se da će doći do pomirenja, i ako je to ovaj trenutak da se to desi, biće potpuno divno - rekla je ona.

Kristina je ipak naglasila da ljudi u Britaniji ne treba previše da čitaju i slušaju spekulacije, jer je porodična situacija na britanskom dvoru prilično komplikovana.

- Hari želi da proveri kako je njegov tata. Nema potrebe podizati nekakvu prašinu oko toga i da neko misli da postoji vanredno stanje. On zasmejava svog oca kao niko drugi, pa se mnogi nadaju da će ih to ponovo zbližiti - dodala je ona.

Tanjug/AP

Da li će se pomiriti i braća Vilijam i Hari za sada je nepoznanica

 

Upitana da li je dolaskom harija u Britaniju na pomolu i pomirenje Harija i Vilijama, Kristina je istakla da je dolazak vojvode od Saseksa veliki korak.

- Nadam se da će biti kraj porodične krize, ali vrlo je teško reći. Mislim da porodične krize često mogu da približe ljude, jer svako shvati šta može da se desi. Njegov dolazak može da bude dobar temelj. Nadam se da će krenuti tim putem i to bi bio ogroman pozitivan korak - rekla je Kristina.

Situacija oko kraljevske porodice i zdravstvenog stanja kralja Čarlsa izaziva veliku pažnju javnosti. Pomirenje prinčeva Vilijama i Harija, kao i podrška kralja Čarlsa u ovim teškim trenucima, predstavljaju ključne teme o kojima se raspravlja i koje izazivaju interesovanje kako britanske, tako i svetske javnosti. 

Tanjug/AP

Memoari princa Harija "Rezervni" koje je objavio prošle godine dodatno je izazvao svađe u porodici

 

Podsećamo, do razdora u britanskoj kraljevskoj porodici došlo je nakon što je princ Hari pre nešto više od godinu dana objavio memoare "Rezervni" (Spare) u kojima je izneo u javnost najskrivenije porodične tajne. U knjizi je žestoko isprozovao kraljicu Kamilu, svog oca, ali i brata Vilijama kojeg je optužio da je fizički nasrnuo na njega kad je saopštio porodici da se sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem seli u Ameriku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)