Zanimljivosti

MISLILI STE DA IM JE KAVIJAR NA MENIJU SVAKOGA DANA: Evo šta zapravo jedu članovi britanske kraljevske porodice! (FOTO)

Kraljica Kamila uživa u kupovnoj ribi i pomfritu, Kralj Čarls u kajgani, dok je princ Hari zaprosio Megan Markl uz ovo jelo!

17.07.2023 17:00

MISLILI STE DA IM JE KAVIJAR NA MENIJU SVAKOGA DANA: Evo šta zapravo jedu članovi britanske kraljevske porodice! (FOTO)
Profimedia

Lako je zamisliti članove britanske kraljevske porodice kako sede za stolom tokom bitnih praznika, jedu luksuznu hranu, obučeni u ekskluzivna odela. Međutim i ljudi na Dvoru žive poput svih ostalih porodica i takođe uživaju u jednostavnim jelima, poput ribe i pomfrita. Kraljica Kamila je samo jedna od članica kraljevske porodice koja obožava ribu i pomfrit i više puta je isticala kako taj miris i ukus prosto obožava. Kralj Čarls III je zagovornik organske hrane, dok princeza od Velsa sama kupuje namirnice, a njen omiljeni desert je jednostavan puding od karamele.

Nije tajna da se Princ Vilijam tokom studiranja udvarao Kejt Midlton pripremajući joj špagete boljoneze. Jedna od Vilijamovih omiljenih torti je od čokoladnog biskvita, a bila je voljena i od strane njegove pokojne bake Elizabete II, i postala je omiljeni desert cele kraljevske porodice. Bakingemska palata poslala je recept kuvarima koji su napravili veliku verziju torte koja uključuje čak 17 kg čokolade, kako bi se našla na svadbenoj trpezi Vilijama i Kejt pored brojnih drugih torti.

Profimedia

Kraljica Kamila obožava kupovnu ribu i pomfrit 

Prema rečima bivšeg kraljevskog kuvara, Darena Mekgrejdija, ova hrskava čokoladna torta bila je glavna poslastica uz popodnevne čajeve pokojne kraljice Elizabete II. Daren je otkrio da kraljica neće ostaviti nijednu tortu nepojedenu, što znači da bi kuvar morao da putuje sa tortom, ako kraljica ikada napusti palatu, dok torta ne bude pojedena do kraja. 

Sada je torta sa čokoladnim biskvitom jedina torta koja se vraća iznova i iznova na kraljevsku trpezu. Kraljica Elizabeta II je bila ta zbog koje su njen omiljeni slatkiš zavoleli i njeni unuci, prinčevi Vilijam i Hari, a o tome je pisao i Dejli mejl.

Shutterstock

Čokoladna torta sa biskvitom omiljena kraljevska poslastica

Često se prepričava i anegdota kada je Kejt Midlton tokom svog prvog Božića u Sandringamu bila u dilemi oko toga šta kupiti kraljici. Ona se na kraju odlučila za promišljen poklon domaće izrade i to u vidu sosa od tikvica.

- Mislila sam, napraviću joj nešto, a to je moglo da pođe po zlua pa sam olučila da napravim sos po bakinom receptu. Bila sam oduševljena što sam ga sledećeg dana pronašla na prazničnom stolu - izjavila je princeza od Velsa o prvom susretu sa kraljicom Elizabetom II ranije za medije.

Profimedia

Princ Vilijam se udvarao Kejt Midlton praveći joj obroke

Kejt i Vilijam su otkrili da je njihov najčešći izbor kari, ali da im nije strana ni pica, razne vrste špageta, kao i kineska hrana. Međutim, princ Vilijam je priznao da nije ljubitelj začinjene hrane. Sa druge strane, kralj Čarls III, uživa u kajgani, a princ Hari i Megan Markl često spremaju pečenu piletinu. Kada su princ Hari i Megan Markl objavili veridbu u novembru 2017, Hari je u intervjuu za Bi-i-Si otkrio da je Megan zaprosio dok su “pokušavali da ispeku piletinu”. 

- Ne postoji ništa tako ukusno kao savršeno pečena piletina - izjavila je Megan Markl svojeveremeno za medije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)