Zanimljivosti

SPARTANSKI ŽIVOT TOMA KRUZA: Čuveni glumac je fanatik za sport, a ima i više od 10 licenci čak i za mehaničara (FOTO+VIDEO)

Popularni glumac već decenijama vežbanjem održava vitak stas, a dnevno unosi 1.200 kalorija.

17.07.2023 10:00

SPARTANSKI ŽIVOT TOMA KRUZA: Čuveni glumac je fanatik za sport, a ima i više od 10 licenci čak i za mehaničara (FOTO+VIDEO)
Profimedia

Glumac Tom Kruz (61) izgleda kao da je pronašao eliksir mladosti budući da se ne menja decenijama. Čak i kada se uporede njegove fotografije iz mladosti od pre 40 godina i danas nema pre3velike razlike. 

Ne samo što izgleda odlično Kruz je vrlo aktivan, a sve vratolomije u svojim filmovima snima sam i bez kaskadera. Nakon prošlogodišnje premijere nastavka hit filma “Top Gan” pokrenulo se pitanje kako Kruz uspeva da održi ovakvu formu decenijama.

Na ovu temu nedavno je progovorio i sam Kruz koji je rekao da trenira više vrsta sportova kako bi telo održao vitalnim. 

- Prve dve stvari koje odaju vaše poodmakle godine su zapravo ravnoteža i fleksibilnost i to je ono na čemu morate da radite. Činjenica je da ćete bore možda i sakriti, ali nedostatak ravnoteže i fleksibilnost pokreta teško. Zato je važno kombinovati vežbe snage i kardio. Kajak, mačevanje i penjanje su važni kada želite da održite fleksibilnost i ravnotežu - rekao je Kruz za Men helt.

Pored kajaka, mačevanja, i penjanja on redovno džogira, podiže tegove i planinari, a obožava i plank. 

Kada je u pitanju ishrana već godinama se drži pravila da dnevno ne unosi više od 1.200 kalorija. Tom praktikuje i jednu vežbu koja je bitna za funkcionisanje celog tela, a u pitanju je plank. Plank je korisna vežba koja utiče na celokupno telo i koja povećava izdržljivost i snagu, a praktikuju je mnoge holivudske zvezde.

Tom je toliko popularizovao plank, da se na internetu mogu naći snimci naziva “Plank onako kako ga radi Tom Kruz”. 

U pitanju je varijacija popularne vežbe koju je on lično osmislio zbog čega i nosi njegovo ime. Vežba se radi tako što zauzimate plank poziciju sa raširenim nogama i rukama. Ruke treba da se nalaze u poziciji za široke sklekove. Kada zauzmete ovaj položaj, ostanite u tom položaju što duže možete. Čak i najsnažniji ljudi se muče da ne padnu na zemlju posle 30 sekundi, tako da je ova vežba sjajan pokazatelj snage i izdržljivosti.

Međutim, mnoge njegove kolege glumci smatraju da je Kruz fanatik za sport koji vodi spartanski život a malo ko bi izdržao njegov tempo. 

Međutim, sport nije jedina stvar kojom se Kruz bavi kad nije ispred kamera. Na pitanje voditelja u jednom šou programu koliko licenci ima on je kao iz topa odgovorio.

- Imam licencu za upravljanje avionom, dozvolu za komercijalne letove i mlaznjake, sportske i ostale letelice, potom dozvolu za upravljenjem motora, čamca, za skakanje padobranom, licentu agenta za nekretnine, za mehaničara i ronjenje - u dahu je ispričao on. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)