Zanimljivosti

PRINC HARI PROGOVORIO O OČEVOJ BOLESTI: Mnogi su zanemeli posle ovih njegovih reči! (FOTO)

Prema mišljenju eksperta za marketing i PR Lin Karat, ovo nagoveštava da vojvoda od Saseksa želi da se iskupi za svoje greške iz prošlosti.

17.02.2024 12:50

PRINC HARI PROGOVORIO O OČEVOJ BOLESTI: Mnogi su zanemeli posle ovih njegovih reči! (FOTO)
Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP, Tanjug/AP

Posle duže vremena princ Hari je stao pred TV kamere i dao intervju za poznatu emisiju TV emisiju "Dobro jutro Amerika!".  Vojvoda od Saseksa je prvi put javno progovorio o očevoj bolesti nakon što ga je kratko posetio u Londonu.

Podsećamo, kralj Čarls III boluje od karcinoma, ali lekari nisu govorili o detaljima. Vest o njegovoj bolesti uznemirila je njegovog sina, pa je Hari odmah otputovao u London da vidi oca i posle samo nekoliko sati boravka u Velikoj Britaniji vratio se kući u Los Anđeles.

Profimedia, Press Association

Posle duže vremena princ Hari je ponovo stao pred TV kamere

Nema štete ni sramote

Kako piše britanski Miror, tokom prvog javnog pojavljivanja nakon što je obelodanjeno da britanski monarh boluje od opake bolesti, vojvoda od Saseksa Hari je progovorio o ocu.

- O čemu smo razgovarali ostaje između njega i mene. Svaka bolest zbližava porodicu, pa u tom smislu verujem da će tako biti i sa nama - rekao je Hari. 

Posle ovih njegovih odmerenih reči mnogi su zanemeli, posebno kad je najavio da će češće putovati u Veliku Britanju.

Iako nije rekao ništa senzacionalno, prema mišljenju Lin Karat, eksperta za marketing i PR, ovakav javni istup princa Harija je na neki način prekretnica u njegovim odnosima sa kraljevskom porodicom koji su poslednjih godinu i po dana bili prilično uzdrmani i loši.

- Iskreno, Hari je tokom intervjua bio veoma pametan u odgovorima koje je dao. Kada ga je Vil Riv pitao o njegovom stavu o kraljevom zdravlju, on je odgovorio: "To ostaje između mene i njega." Pretpostavljam da će to biti muzika za kraljeve uši - rekla je ona.

Tanjug/AP

Vojvoda od Saseksa želi da izgladi probleme sa porodicom

Prema rečima Lin, jasno je da Hari želi da gradi mostove sa svojom porodicom. 

- Nije bilo ničeg okrutnog ili revolucionarnog u njegovom intervjuu, nije naneta šteta ili sramota. A opet to je jedan od najznačajnijih intervjua koje sam videla da je Hari dao posle dugo vremena. Ovo za mene nagoveštava da Hari zaista želi da gradi mostove sa svojom porodicom i da se iskupi za svoje greške iz prošlosti, i u pravu je. Bolest zaista zbližava porodice - poručila je Lin. 

Tanjug/AP

Princ Hari je u memoarima izneo prljave tajne sa britanskog dvora

Podsećamo, princ Hari je početkom prošle godine objavio memoare "Spare" (Rezervni) u kojima je ocrnio svoju porodicu. U javnost je izneo neke do tada nepoznate detalje, kao što je fizički sukob sa starijim bratom Vilijamom nakon što je saopštio porodici da želi da se sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem preseli u Ameriku. Ovo je dovelo do dubokog raskola između njega i britanske kraljevske porodice. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)