Zanimljivosti

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ BLISTA I NA STOLICI ZA TRANSFUZIJU: Dobro upamtite njenu poruku! (FOTO)

Poznata književnica je na poseban način obeležila Osmi mart

08.03.2024 18:31

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ BLISTA I NA STOLICI ZA TRANSFUZIJU: Dobro upamtite njenu poruku! (FOTO)
ATA images

Mirjana Bobić Mojsilović (64), književnica i slikarka, na Dan žena završila je u Zavodu za transfuziju gde se priključila akciji dobrovoljnog davanja krvi. Poznato je da bolnice stalno apeluju da im nedostaje ova dragocena tečnost, a književnica je odlučila da svojim primerom podstakne i druge da dobrovoljno daju krv. 

Okićena širokim prepoznatljivim osmehom, Mirjana je blistala u atraktivnoj odevnoj kombinaciji. Ona je obukla crnu bluzu preko koje je ponela usku braon korset haljinu koja prati liniju tela. Niko nije mogao da ospori da Bobićeva sredinom sedme decenije izgleda perfektno. Haljina je bila takva da su se ispod nje ocrtavali atributi zgodne književnice. Da li je to bio razlog da isključi mogućnost komentarisanja ispod ove objave ili ne, ostaje nepoznanica; tek, pratioci su ostali uskraćeni da ostave reakcije. Ali, Mirina moćna poruka nije izostala.

- Dajte krv. Danas u Zavodu za transfuziju, dala sam krv u akciji #ništabezžena - poručila je ona.

 

 

Mirjana često ističe pozitivan stav prema životu, ali retko ko zna da je u mladosti doživela tragičan gubitak. Naime, njen suprug, doktor Ljubomir Mojsilović preminuo je u 37. godini, ostavljajući Mirjanu kao udovicu sa godinu dana starom ćerkom Milom. Nakon gubitka supruga, Mirjana je donela hrabru odluku da ostane neudata kako bi “zaštitila” ćerku. Iako je kasnije bilo ljubavi u njenom životu, književnica nikada više nije osećala potrebu za novim brakom

- Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila ćerku, a sada me udaja ne zanima. Udata sam za svoju slobodu -  istakla je Mirjana za medije i dodala da ipak nikome ne preporučuje situaciju u kojoj se ona našla.

 

 

Da li je nedavno doživela neko razočaranje ili je želela da podseti da je dobrota danas skrajnuta kategorija, tek Mirjana je postavila video uz rečenicu nad kojom se vredi zamisliti.

- Izum dana, kada neko, ama baš ni sa čim ne odgovori na tvoju dobortu i požrtvovanost, ne očajavaj. Idi budi dobar prema nekome drugom, na primer, prema pticama. One će bar znati da cvrkuću za tebe - odgovorila je ona na video snimku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)