Zanimljivosti

OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVALO U HARIJEVOJ KUĆI DOK JE ON BIO U LONDONU: Ovaj snimak sve otkriva, evo zašto je jurio da se vrati kući! (VIDEO)

Mladi kraljević je u Britaniji proveo tačno 28 sati i 42 minuta, a odmah po završetku očevog krunisanja se odvezao na aerodrom Hitrou i napustio Britaniju kako bi što pre stigao kući u Los Anđeles.

07.05.2023 11:01

OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVALO U HARIJEVOJ KUĆI DOK JE ON BIO U LONDONU: Ovaj snimak sve otkriva, evo zašto je jurio da se vrati kući! (VIDEO)
Tanjug/AP

Dok je njegov deda Čarls III krunisan za kralja u Londonu maleni princ Arči, sin princa Harija i Amerikanke Megan Markl, proslavljao je četvrti rođendan u Los Anđelesu. Na društvenim mrežama se pojavio snimak preslatkog mališana kako sa opasanom keceljom meša smesu za kolače pomažući svojoj majci Megan Markl. Princ Arči je pomagao majci da se naprave kolači za njegov rođendan, a sudeći po njegovom izrazu lica ovaj zadatak je shvatio vrlo ozbiljno.

Neće još u školu

Za to vreme Megan je pridržavala posudu sa smesom za kolače i osmehivala se sinu. Kako je ranije i najavljeno, ona je ostala u njihovom kalifornijskom domu zajedno sa sinom i ćerkom, dok je princ Hari bio na krunisanju oca u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

U Engleskoj četvrti rođendan dece je važna prekretnica i da su ostali da žive u Velikoj Britaniji Arči bi u septembru krenuo u predškolsko. Ovako, on će još godinu dana praktično ići u vrtić, potom u predškolsko u okviru osnovne škole da bi sa šest godina krenuo u školu.

Njegovu sestricu, princezu Lilibet, 4. juna očekuje proslava drugog rođendana, a oboje ih očekuje još jedno magično leto na njihovom imanju u Kaliforniji. Mališani imaju na raspolaganju sedam jutara zemlje za igru sa sve toboganima i dečjim bazenom. Arčija otac često vozi biciklom po imanju, ali i šetaju plažom i posećuju farmu svoje komšinice Viktorije Džekson u Santa Barbari.

Iz opatije na Hitrou

Dok je maleni Arči s mamom uživao u rođendanu njegov otac je bio u Londonu. Odmah po završetku ceremonije krunisanja njegovog oca Čarlsa i kraljice Kamile princ Hari je oko 13:15 viđen kako seda u električni BMW sa zatamnjenim staklima i u policijskoj pratnji se odvozi na londonski aerodrom Hitrou. Tamo je bio smešten u VIP apartman Vindzorovih na terminalu 5 čekajući poletanje aviona ka kući u Kaliforniju.

Za to vreme njegov otac prvi put je sa kraljicom Kamilom i ostatkom porodice, odnosno princem Vilijamom, Kejt Midlton i njihovom decom izašao na balkon Bakingamske palate da pozdravi okupljeni narod kao kralj. Za Harija nije bilo mesta na terasi palate, ali po ranije najavljenom protokolu nije bilo ni predviđeno da se on sa ostatkom porodice pojavi na tom mestu.

Podsetimo, Hari je na krunisanje u Vestminstersku opatiju došao odvojeno od ostatka svoje porodice i u društvu svojih rođaka, princeze Beatrise i Eugenije. Bio je obučen u klasičan frak sa ordenjem na grudima i delovao je vrlo raspoloženo i nasmejano.

Harijev boravak od 28 sati i 42 minuta

Kako su pedantno zabeležili britanski mediji, princ Hari je u Britaniji boravio tačno 28 sati i 42 minuta, a potom je požurio nazad u SAD zbog rođendana sina. On čak nije ostao da gleda ni prvo zvanično slikanje svog oca i maćehe kao kralja i kraljice, već je pohitao na aerodrom.

U Los Anđeles je sleteo u 18:30 po lokalnom vremenu, gde ga je sačekao crni rendž rover. On ga je vozio još dobra dva sata kroz gusto prometne puteve najvećeg kalifornijskog grada pre nego što je stigao kući da zagrli sina, ali i ćerku i suprugu.    

BONUS VIDEO:

Komentari (0)