Zanimljivosti

SVI BRUJE O KEJT MIDLTON I NJENOM POTEZU TOKOM KRUNISANJA: Njena haljina ostavila je bez daha! (FOTO)

Elegantna princeza od Velsa odala je počast pokojnoj, voljenoj princezi Dajani, što je posebno dirnulo Britance, a još jednom je šou uspeo da ukrade i maleni princ Luis, evo i kako.

bySrećna Republika

06.05.2023 14:25

SVI BRUJE O KEJT MIDLTON I NJENOM POTEZU TOKOM KRUNISANJA: Njena haljina ostavila je bez daha! (FOTO)
Tanjug/AP

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, izgledala je blistavo u haljini Alekandar Mekvin boje slonovače dok je danas prisustvovala krunisanju kralja zajedno sa suprugom, princom Vilijamom.

Haljina o kojoj se mnogo spekulisalo prethodnih dana, budući da su se mnogi pitali kako će jedna od najpoznatijih dama od stila izgledati tokom istorijskog dana za Ujedinjeno Kraljevstvo, imala je srebrni vez i vez u obiku ruže, čička, narcisa i deteline, koji predstavljaju svaku od četiri nacije kraljevstva. Umesto tijare, Kejt je nosila je odgovarajuću "krunu od cveća" Jess Collett, takođe delo Alekandra Mekvina, sa trodimenzionalnim vezom listova od srebrnih poluga, kristala i srebrnih niti.

Tanjug/AP

Kejt se u Vestminsterskoj opatiji pojavila u pratnji princa Vilijama i dece, Šarlot i Luisa, budući da je Džordž bio paž 

Ipak, ono što je Britancima posebno privuklo pažnju i što ih je dirnulo direktno u srce jeste da je Kejt na ceremoniji ponela komplet bisernih dijamantskih minđuša pokojne princeze Dajane, čime je, kako navodi Dejli mejl, odala posebnu počast svojoj tragično stradaloj svekrvi. U međuvremenu, ona je takođe odala počast i pokojnoj kraljici Elizabeti II noseći ogrlicu Džordža VI Festoon, koja je bila poklon kralja Džordža VI njegovoj ćerki, tada princezi Elizabeti.

Princeza Kejt je još odavno odlučila da će u gotovo svim važnim događajima u životu nositi kreacije Alekandar Mekvin. Podsetimo, posebno je izabrala kreativnu direktorku tog brenda, Saru Barton, da joj dizajnira i venčanicu. 

Pokojna Ledi Di je minđuše koje je sada nosila Kejt dobila od bivšeg supruga, kralja Čarlsa, a često ih je prikazivala u javnosti, uključujući i tokom banketa za japanskog cara Akihitu 1990. godine. Što se tiče blistave, dijamantske ogrlice, ona je pripadala pokojnoj kraljici i bila je jedna od njnenih favorita kada je u pitanju nakit. Napravljena je od 105 labavih dijamanata koji su čuvani u rezervi za kraljevsku krunu ukoliko budući kralj odluči da poveća njihov broj. 

 

Inače, kamere su danas sasvim očekivano pratile i ponašanje dece budućeg kralja i kraljice, princa Vilijama i Kejt Midlton, pa je tako uhvaćen trenutak u kom se maleni Luis navodno dosađivao na ceremoniji, pa je uhvaćen kako zeva. 

 

 

Podsetimo, ponašanje princa Luisa je bilo tema broj jedan tokom prošlogodišnjeg Vimbldona na koji je poznati par dovodio naslednike, a gde se njihov mlađi sin ponašao krajnje simpatično, a neki bi možda rekli, i suprotno očekivanim kraljevskim protokolima.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)