Zanimljivosti

OSTAVLJEN SAM! Prve fotografije princa Harija s krunisanja njegovog oca, nije mu dato da obuče vojnu uniformu! (FOTO/VIDEO)

Kraljević čiji se dolazak u Londonu iščekivao s velikim nestrpljenjem ponovo je tema broj jedan u Britaniji, ali i u svetu.

bySrećna Republika

06.05.2023 12:17

OSTAVLJEN SAM! Prve fotografije princa Harija s krunisanja njegovog oca, nije mu dato da obuče vojnu uniformu! (FOTO/VIDEO)
Tanjug/AP

Princ Hari stigao je danas potpuno sam u Vestminstersku opatiju na istorijsko krunisanje svog oca, kralja Čarlsa III. Vojvoda od Saseksa (38) pojavio se s ostalim članovima kraljevske porodice prilikom ulaska u crkvu u centru Londona, ali je zatim viđen sam kako hoda niz prolaz. I dok je stajao na ulazu bio je nekoliko koraka udaljen od princeza Eugenije i Beatrise i njihovih muževa, Džeka Bruksbanka i Eda Mapelija Mozija.

Ipak, viđen je kako se osmehuje, a dok je prolazio između redova ljudi okupljenih u opatiji, pojedinima je diskretno mahnuo. 

Hari, inače, nije viđen duže od 24 sata nakon dolaska u London, a to gde je smešten je obavijeno velom tajne, navodi Dejli mejl. Inače, u domovinu je stigao juče rano ujutru komercijalnim letom American Airlinesa. Kraljev najmlađi sin, za koga se očekivalo da će ostati preko noći u kolibi Frogmor, pozvan je danas na ručak u Bakingemsku palatu nakon istorijske službe, javio je Skaj njuz. Još nije poznato, međutim, da li će vojvoda prihvatiti, s obzirom na to da se očekuje da će požuriti nazad u Kaliforniju kako bi sa suprugom Megan Markl proslavio četvrti rođendan njihovog sina Arčija.

Mnogi će poziv na ručak videti kao Čarlsovu maslinovu grančicu nakon što su Harijevi eksplozivni memoari "Spare" ostavili u šoku članove kraljevske porodice - pre svega njegovog brata princa Vilijama.

Tanjug/AP

Princ Hari je potpuno sam prošao kroz Vestminstersku opatiju 

Hari, koji je peti u redu za nasleđivanje trona, prebačen je u treći red unutar opatije za službu. Tako se našao na mestu između supruga princeze Eugenie, Džeka Bruksbanka, i princeze Aleksandre, rođake pokojne kraljice koja nije u kraljevskoj službi već 10 godina. Njima će se pridružiti ćerke princa Endrua Eugenija (33) i Beatrisa (34), kao i Beatrisin suprug Edo Mapeli Mozi. Samo "stariji" članovi kraljevske porodice imaće sedište u prvom redu na istorijskoj ceremoniji, koju čine princ Vilijam i princeza Kejt, vojvoda i vojvotkinja od Edinburga - Edvard i Sofi - i njihova deca ledi Luiz i Džejms grof od Veseksa, kao i princeza Ana i njen suprug Tim Lorens.

Podsetimo, spekulisalo se i o tome da li će Hariju biti dozvoljeno da tokom ceremonije nosi njegovu tradicionalnu vojničku uniformu, ali to se nije dogodilo, te je očevo krunisanje posmatrao kao civil. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)