Zanimljivosti

KEJT VINSLET IZNELA ŠOKANTNU ISTINU O TITANIKU: Na ovo se čekalo 25 godina! (VIDEO)

Debate ne prestaju ni posle 2 i po decenije o tome da li je mladi Džek Doson, kog je igrao Leonardo Dikaprio, zaista morao da umre.

19.12.2022 11:14

KEJT VINSLET IZNELA ŠOKANTNU ISTINU O TITANIKU: Na ovo se čekalo 25 godina! (VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Holivudska glumica Kejt Vinslet proslavila se ulogom mlade bogatašice u epskom filmu "Titanik" pre 25 godina. Mnogi su ronili more suza kada je samo jedno od dvoje zaljubljenih moglo da stane na plutajuća vrata u ledenom okeanu, pa je mlada Rouz morala da se oprosti od svoje ljubavi - Džeka Dosona.   

Kejt je prvi put posle 2 i po decenije iznela sumnju da je i Džek možda mogao da se popne na plutajuća vrata pored Rouz i tako izbegne sigurnu smrt. Ona je tu pretpostavku iznela svega nekoliko dana nakon što je režiser filma, Džejms Kameron, sproveo niz eksperimentalnih dokaza kojima bi potvrdio da Džek ipak nije mogao da preživi. To je učinio budući da se fanovi čuvenog ostvarenja već godinama ne smiruju u širenju optužbi na račun scenarista, odgovornih za kraj velike ljubavi.   

Kameron trenutno promoviše drugi deo filma "Avatar: Put vode", a on je tokom turneje podsetio gledaoce da je priča o Džeku i Rouz savremena priča o tragičnoj ljubavi, baš poput Romea i Julije. Baš kao što su i njih dvoje tragično završili, i ovde je scenario trebalo da bude sličan tome. Na kraju krajeva, Džek i Rouz su Romeo i Julija u severnom Atlantiku.

To je film o ljubavi i žrtvi i smrtnosti. Ljubav se meri žrtvom - rekao je Kameron.

Ovog puta on je rešio da sprovede niz naučnih istraživanja da bi potvrdio svoju tezu da Džek ne bi mogao da preživi.

- Napravili smo naučnu studiju kako bismo celu ovu stvar penzionisali i jednom zauvek zabili kolac u njeno srce. Uradili smo temeljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao splav iz filma i uradićemo mali specijal o njemu koji izlazi u februaru. Uzeli smo dvoje kaskadera koji su bili iste telesne mase kao Кejt i Leo u trenutku snimanja. Potom smo stavili senzore svuda po njima i unutar njih, a onda ih pustili da uđu u ledenu vodu i testirali da vidimo da li su mogli da prežive raznim metodama. Odgovor je glasio da nije bilo šanse da oboje prežive - objasnio je poznati režiser, a preneo Dejli Mejl.

- Nadam se da ovo isto neću morati da objašnjavam i za narednih 25 godina - dodao je on.

Kejt je, s druge strane, gostujući u jednoj emisji pre nekoliko dana iznela slično mišljenje, s tim da je ostavila otvoreno pitanje da li je zapravo možda i Džek mogao da se spase.

- Ta vrata su bila tolika da je Džek možda i mogao da se popne pored Rouz. Međutim, znate i sami kako se stvari ponašaju u vodi. Daska na kojoj bi oboje plutali bi postala nestabilna i veoma brzo bi se prevrnula ili potopila. Tačno je da je on fizički mogao da stane pored nje, ali bi potonuli - rekla je Kejt.

Njen kolega i filmski partner, a sada i veliki prijatelj, Leonardo Dikaprio, je gostujući ranije na slično pitanje kratko rekao da ne želi da komentariše. Kejt se pak uplela u niz teorija u vezi s kojima je, na samom kraju, zbunjeno zaključila da je sve moguće, pa čak i to da je Džek ni kriv ni dužan umro ni zbog čega.

- Je*eno ne znam! Moj krajnji odgovor je da ja zaista je*no ne znam - priznala je na kraju glumica.

Ona je dodala da je fanovi lika koji je Leonardo tumačio u Titaniku neprestano napadaju da je Džek zapravo umro zbog nje.

- Izgleda da sam bila predebela i da je Džek morao da se udavi zbog mene. Da sam bila mršava, on bi se možda i spasao. Napadaju me godinama što sam bila buckasta na snimanju, ja sam ta koja preuzima odgovornost - šaljivo je odgovorila glumica na kraju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @leodawson_my_love

BONUS VIDEO:

Komentari (0)