Srbija

Doček Nove 2023. u turističkim draguljima Srbije koji su na dva sata vožnje od Beograda

Srećna Republika vam predlaže pet destinacija koje morate posetiti za predstojeće novogodišnje praznike.

09.12.2022 14:00

Doček Nove 2023. u turističkim draguljima Srbije koji su na dva sata vožnje od Beograda
Foto: Shuterstock

Do dočeka Nove 2023. godine ostalo je dvadesetak dana i u zavisnosti od želja i mogućnosti možete da birate destinaciju u Srbiji gde ćete provesti najluđu noć. Od Subotice i Palića do Vršca i Divčibara ugostitelji i hotelijeri imaju šarenoliku ponudu za svačiji džep. 

Ovog puta preskočićemo dobro poznate planinske destinacije kao što su Zlatibor i Kopanik o kojima se manje, više sve zna i ponudićemo vam nešto potpuno drugačije. 

Srećna republika vam nudi 5 čarobnih mesta u Srbiji koji se nalaze na samo dva sata vožnje od Beograda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Palić (@parkpalic)

Palić

Na krajnjem severu Srbije na obali Palićkog jezera nalazi se jedna od najomiljenijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Ako ste ljubitelj čardi i ludog provoda uz živu muziku tamburaša onda su Palić i okolna etno sela pravo mesto za vas.

Uz sjajnu vojvođansku hranu i najkvalitetnija vina sa peska sigurno ćete uživati u boravku. Za one koji ne znaju, Subotičani i Palićani sa dočekom Nove godine započinju već u deset ujutru 31. decembra.

Muzika se može čuti iz kafića i restorana a slavlje se nastavlja i uveče po čardama, pa ko preživi pričaće. 

Vršac

Na jugoistočnom rubu Panonske nizije u podnožju Vršačkih planina okružen nestvarno lepom prirodom ušuškao se jedan od najčudesnijih srpkih gradova Vršac.

Na Vršačkom bregu odakle puca pogled na čarobne predele banatske ravnice nalazi se hotel Villa Breg. Sofisticiran, elegantan i raskošnog enterijera, ovaj hotel je posebno magičan u vreme novogodišnjih praznika. Unutrašnjost hotela čine komforne sobe i apratmani, restoran, kamin bar i Spa centar sa sadržajima na svetskom nivou.

Za doček Nove godine pripremili su savršen paket za radostan i srećan ulazak u Novu 2023. godinu. U pitanju su dva noćenja na bazi polupansiona i sledećim sadržajem: 
• Gala večeru proslave Nove 2023. godine, muzički program, neograničena konzumacija domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića
    • Korišćenje SPA & Wellness centra (bazen, hidromasažna kada, finska sauna, parno kupatilo, dečija igraonica)
    • Korišćenje dodatnih sadržaja (bilijar, pikado, fliperi, stoni fudbal)
    • Svečanu večeru 1. januara sa tamburašima
    • Raniji check in od 11.00 časova, kasniji check out do 17.00 časova

Rezervišite Vaše mesto na vreme!
Kontakt telefon: +381 13 831 000
Email adresa: reception@villabreg.com     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vidi Srbiju (@vidi_srbiju)

Divčibare

Na samo 107 kilometara od Beograda, nedaleko od Valjeva na planini Maljen, nalazi se turističko - planinski centar Divčibare.

Bez prevelike gužve kakva je uobičajena u ovo doba godine u ostalim planinskim turističkim centrima u Srbiji, Divčibare nude uživanje u svežem planinskom vazduhu, miran predah od gradske vreve uz doček Nove godine za pamćenje u nekom od lokalnih hotela.

Na Divčibarama ima nekoliko ski staza koje su opremljene aparaturom za veštački sneg tako da je uživanje u zimskim sportovima zagarantovano kako za zaljubljene parove tako i za porodice s decom. 

Tanjug/AP

Golubačka tvrđava je lepa u bilo koje doba godine

Golubac

Na mestu gde je Dunav širok kao more i gde su se kroz vekove vodile mnoge bitke nalazi se Golubac najlepši grad Braničevskog okruga. Prirodna lepota ovog kraja bukvalno oduzima dah pa ne čudi što su ovde prva naselja ljudi pravili pre više hiljada godina.

Brojni restorani i hoteli u Golupcu i okolini nude nezaboravan doček Nove godine uz dobro poznatu gotoljubivost domaćina ovog kraja. Na meniju sve sami specijaliteti sa roštilja, čuveni škripavi sir i još čuvenije negotinsko vino koje se i danas pravi po tradicionalnoj recepturi.

Osim provoda za najluđu noć, boravak u ovom gradu na obali Dunava možete da iskoristite za obilazak Golubačke tvrđave, brojnih istorijskih znamenitosti i mesta koje je po legendi pohodio Miloš Obilić ili da posetite čudotvorni manastir Tumane. 

Pixabay.com

Vrdnik mesto za uživanje za predsatojeće praznike

Vrdnik

U podnožju južne strane Fruške Gore zaštićen planinskim vencem od hladnog vazduha sa severa nalazi se Vrdnik živopisno mesto poznato po banji, etno kompleksima i spa centrima. Vrdnik je mesto gde se sreću tradicija i moderno, mesto gde opuštanje i uživanje dobija pravi hedonistički smisao.

Uz bogatu sremsku trpezu prepunu najrazličitiji đakonija i obilje pića doček Nove godine sigurno će biti za pamćenje. Ukoliko poželite da pronađete malo mira preporuka je da obiđete neki od 16 fruškogorskih manasatira koji su poput bisera rasuti po planini. 

U njima se kao nekad živi mirno, tiho i povučeno kao da je vreme stalo a sve ovozemaljske brige ostale van kapija manastira.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)