Devojačke bare!

DIVČIBARE: Turističko mesto sa neverovatnom pričom!

Divčibare su mesto sa bogatom istorijom i još bogatijom kulturom koje bi trebalo da posetite barem jednom u životu.

05.12.2021 17:47

DIVČIBARE: Turističko mesto sa neverovatnom pričom!
pexels.com

Zima je stigla, praznici su nam se približili, a sa njima i zimski odmori i školski raspusti, zbog čega mnogi razmišljaju gde bi mogli da odu da se malo odmore od gradskih gužbi.

Zlatibor, Tara i Kopaonik svakako su neke od prvih planina kojih se setimo kada pomislimo na sneg, ali nije na odmet biti i malo maštovit, zato vam portal Srećna republika predlaže Divčibare, kao idealnu planinu za ovu priliku.

Nastanak imena Divčibare vezuje se za reku Crnu Kamenicu koja protiče kroz centar današnje turističke naseobine.

Po narodnom predanju, nekada se u nabujaloj reci, posle letnjeg pljuska, utopila mlada čobanica. U spomen na taj događaj, planinskoj visoravni dat je stari slovenski naziv Divčibare, što znači „devojačke bare“.

Blaga klima na Dvčibarama i njeni pozitivni efekti na ljude, svakako su pomogli da ovo turističko mesto postane poznato i privlačno brojnim turistima iz cele Srbije.

Zbog neverovatnih biljaka koje su našle svoj dom baš na ovom mestu, Divčibare su prelepe i leti i zimi, pa je ovo jedna od planina čiji se turisti stalno vraćaju nevezano za sezonu, a za decu je ova planina posebno uživanje jer mogu sresti brojne životinjske vrste u njihovom prirodnom staništu poput srna, zečeva, veverica i divljih svinja.

Za ljubitelje snega ovo je idealno mesto jer nudi mogućnost skijana, sankanja i drugih aktivnosti na snegu u neposrednoj blizini smeštaja.

Možete uživati u skijanju dok se vaša deca igraju, pa zajedno sa suprugom sačekati decu uz čašu kuvanog vina dok uživate u fantastičnom pogledu na ovu prelepu planinu.

Komentari (0)