Srbija je prelepa

SRBIJA POD SNEGOM: Da li više volite zimu u gradu ili na planini?

Bilo da volite ili ne volite zimu, morate priznati da Srbija pod snegom izgleda zaista magično!

20.11.2021 13:03

SRBIJA POD SNEGOM: Da li više volite zimu u gradu ili na planini?
pexels.com

Svako godišnje doba ima svoje prednosti i mane, a zima koja nam se bliži definitivno je jedna od najlepših. Kada se pomisli na hladni decembar, januar ili februar, jedino što vidimo ispred očiju je magija. A zimska idila definitivno je najromantičnja u Srbiji, čije su prirodne lepote neverovatne.

Rešili smo da maštamo o zimi i da se podsetimo kako to izgleda naša divna zemlja pod snežnim prekrivačem.

Planine

Ljubitelji prirode i putovanja definitivno će makar jedan deo ove zimske sezone odvojiti da posete neke od naših najlepših planina.

Bilo da se odlučite za Zlatibor, Taru, Kopaonik, Goliju ili bilo koju drugu, sigurni smo da ćete apsolutno uživati u zimskim aktivnostima.

Hladan planinski vazduh neće vam ništa smetati jer će vam biti toplije oko srca od same pomisli na druženje, sankanje, grudvanje i skijanje, a naravno kuvana rakija ili vino koje ćete na planinama naći na svakom ćošku svakako dodatno popravljaju raspoložnje i greju dušu.

Odlazak na planinu uživanje je za celu porodicu, a kada vidite svet prekriven paperjastim snegom zaista ćete se oduševiti i podsetiti zašto volite život.

Gradovi

Ipak ima i onih koji zimu više vole da posmatraju kroz prozor, ušuškani ispod toplog ćebenceta i uz dobru knjigu i šolju tople čokolade u rukama. 

Planina za njih ne izgleda kao savršen izbor, te ipak biraju da u toku ovog godišnjeg doba ostanu u svom gradu.

Međutim, grad i zimska idila se, takođe, jako dobro slažu. Uostalom, ima li lepšeg prizora od pahulja koje pod uličnim svetlom i farovima automobila menjaju boju?

Apsolutna magija zime u gradovima je možda čak i neverovatnija, s obzirom da ćete uvek moći da se sakrijete u kafić baš po vašoj meri, sa svim ljudima koje volite i da uživate u neverovatnoj svakodnevnici.

Da li ste više avanturističkog duga, ili pak više volite da ostanete kod koće? Pišite nam u komentarima odgovore i pokažite nam kako izgleda vaš kraj pod snegom.

Anketa

Ove zime ću...

Komentari (1)

Seka

27.01.2022 13:39

Zima u gradu ?? Fujj.. samo problemi. Van grada, ok.