DOM OAZA MIRA

VAŠ DOM, VAŠA OAZA OPUŠTANJA: Pretvorite svoj stan u lični spa centar

Doba u kome živimo je stresno samo po sebi. Još ako se na to doda gužva u saobraćaju ili pretrpanost poslom, dobijate mešavinu napornog radnog dana od koga jedva čekate da pobegnete. Ako želite da „raskinete“ sa stresom i opustite se u zagljaju svog toplog ognjišta, mi vam dajemo predloge kako da to učinite

19.11.2021 17:19

VAŠ DOM, VAŠA OAZA OPUŠTANJA: Pretvorite svoj stan u lični spa centar
pexels.com

Zamislite ovo - radna nedelja je iza nas, dolazite sa posla, skidate cipele, odlažete jaknu i ulazite u vlastitu oazu mirisa i mira. Ali, kako da sve to postane stvarnost? Srećna vam donosi savete kako da svoj dom transformišete u odmaralište sa pet zvezdica.

Koristite eterično ulje u difuzorima

Difuzor sa svećama i posudicom za eterično ulje pruža prijatan osećaj samim svojim izgledom, a kvalitetno ulje će zamirisati celim vašim domom. Potražite ulje koje odgovara vašim željama i ukusima. Dok neka ulja deluju umirujuće, druga pak imaju moć afrodizijaka. Izaberite ono koje najviše odgovara vašim potrebama i godi vašim čulima. Tokom zime možete i u posudu s vodom na vašem radijatoru ukapati mirisno ulje i tako ćete prostor dodatno ispuniti aromatičnim notama.

Koristite mirisne sveće

Mirisi dokazano imaju poseban uticaj na naša čula, popravljaju raspoloženje, podsećaju nas na nekoga. Imaju moć nostalgije jer nas mogu vratiti u detinjstvo ili davnu prošlost te tako izazvati u nama osećaj topline. Upalite sveću koja će stvoriti određeni ambijent, a sam pogled na nju će vas opuštati. Palite ih dok čitate dobru knjigu, gledate film, ili pak njima kreirajte romantičnu atmosferu. 

Mirišljavi štapići

Otpuštajući ili intenzivan miris, sve zavisi od vašeg ukusa i izbora. Mirisni štapići su savršeni saveznik u smanjenju stresa, a svojim antibakterijskim delovanjem i mirisom mogu vam pomoći da pročistite prostoriju i odbijete insekte, predlaže portal 24sata.hr

Sveže cveće 

Priroda ima savršen dar za nas i naša čula, a to je cveće. Biljke oživljavaju prostor i imaju važno mesto u našem domu. Daju mu prirodan izgled, pružaju bolji kvalitet vazduha. Dokazano je da cveće izaziva emocije i pruža osećaj prijatnosti i sreće. Kupite ga u cvećari ili uberite u prirodi, pronađite biljku po želji na lokalnoj pijaci i obogatite svoje mentalno zdravlje i dom tako što ćete u njega uneti pozitivne emocije samim pogledom na vaše omiljene biljke.

Opustite se uz relaksirajuću muziku

Pojedine vrste muzike dokazano deluju antidepresivno i umirujuće na nas. Pustite da do vas dopire nežni zvuk opuštajuće muzike. Muzika sa zvucima iz prirode takođe unosi prijatan osećaj u vaš dom. Umirujuća muzika ima pozitivan uticaj na vaše osećanja, a neće vam smetati pri svakodnevnim radnjama.

Počastite sebe kućnim spa tretmanom

Relaksirajućom kupkom za telo, maskom za lice, kupkom za stopala, negom noktiju, kose i kože razmazite sami sebe. Odvojite posebno vreme i učinite poneku sitnicu za sebe. Kućni spa doživljaj vam pruža mogućnost odmora. Neka vam ovaj ritual pređe u naviku da se odmorite od svakodnevice. 

Komentari (0)