Srbija

JOŠ NE ZNATE GDE ĆETE ZA DOČEK NOVE GODINE? Ovde je najbolji provod, vodimo vas kroz Beograd!

Za predstojeće novogodišnje praznike će kao i svake sezone poseban provod biti u čuvenoj boemskoj četvrti u srcu srpske prestonice gde je smeštena jedna od najčuvenijih kafana "Tri šešira".

02.12.2022 13:01

JOŠ NE ZNATE GDE ĆETE ZA DOČEK NOVE GODINE? Ovde je najbolji provod, vodimo vas kroz Beograd!
shutterstock.com/promo

Beograd je jedna od omiljenih destinacija u regionu kad je u pitanju doček Nove godine. Prema procenama Turističke organizacije Beograda, samo u periodu novogodišnjih i božićnih praznika prošle godine, tačnije od 25. decembra 2021. do pravoslavnog Božića 7. januara 2022, glavni grad Srbije je posetilo više od 100.000 gostiju iz inostranstva. 

Biser Skadarlije

Nezaobilazno mesto kad je u pitanju boravak stranaca, ali i domaćih gostiju u srpskoj prestonici, jeste boemska četvrt Skadarlija, smeštena u samom srcu grada. Restorani u Skadarskoj ulici pružaju ne samo uobičajeni kafanski provod, već su sačuvali i romantični duh starog Beograda.

Kamena kaldrma kojom je popločana ta ulica još pamti korake brojnih holivudskih zvezda koje su dolazile u skadarske restorane, pesme Tome Zdravkovića, koji je svojim glasom umeo da razgali goste, kao i potpetice beogradskih dama koje zveckaju poskakujući po kaldrmi. 

Skadarlija je više od boemske četvrti. Ona je i nezaobilazno mesta gde se stvaraju nezaboravne uspomene, kao i deo istorije našeg grada, utkane u 500 metara jedne od najkraćih beogradskih ulica. 

foto: nebojša mandić

Restoran "Tri šešira" je dragulj srpskog  ugostiteljstva

 

 

A u srcu Skadarlije nalazi se biser beogradskih kafana - čuveni restoran "Tri šešira", gde tokom cele godine slivaju domaći i strani gosti. U pitanju je dragulj srpskog ugostiteljstva u kom se na jednom mestu sastaju ljubav, tradicija i budućnost. To je uzbudljivo mesto bogate istorije, raskošnih ukusa i smeha koji je uvek početak prave ljubav, ali i mesto gde se od tradicije ne odustaje, ali se novi trendovi prihvataju. Restoran se nalazi u epicentru poznate boemske četrvrti Beogtrada.

U njemu se može uživati tokom cele godine u bogatom i raskošnom životu, muzičkoj i umetničkoj sceni, neodoljovim gastronomskim tradicionalnim ukusima, dobrim vinima, akustičnoj starogradskoj muzici, veseloj atmosferi. Tu ima priča koje mogu da vas ostave bez daha, a udahnuće vam neizmerno zadovoljstvo.

Kako su često isticali redovni gosti tog restorana, u "Tri šešira" možda nećete popiti najbolju kafu, ali ćete u njoj posebno uživati, možda nećete čuti najbolje tamburaše, ali ćete se naplesati, a sigurno je da ćete jesti najukusniju hranu i ukuse nositi dugo u vašim čulima. Ovde možda nećete naučiti još jedan jezik, ali ćete naučiti kako da se razumete bez mnogo pričanja sa dragim ljudima iz svih krajeva sveta. 

Ima bezbroj kafana s pričom, ali ova nosi svoju posebnost sa ozbiljnom tradicijom još od 1864 godine. Zbog toga je napisana i knjiga "Kod Tri šešira" u koju je smešten samo deo bogate istorije kafane i eminentnih gostiju koji su je gradili. I vi koji čitate ovo postajete deo te velelepne priče, poručuju iz restorana.  

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Spektakularan vatromet i kula Beograd  

Za svakog po nešto 

Ako upitate strance zašto vole da dolaze u Beograd za novogodišnje praznike, uglas će vam reći da je to jedan od retkih evropskih gradova gde na jednom mestu možete da dobijete sve od sjajnog provoda, odlične hrane, pristojnih cena i iznad svega srdačan doček gostoljubivih domaćina.

Sudeći po ponudama za predstojeće praznike, Beograd ima za svakog po nešto - od klubova, restorana pored reka, do uživanja u tradicionalnom meniju i duhu prošlosti u već pomenutoj Skadarliji. Upravo iz tog beogradskog dragulja najbolje se može videti i tradicionalni novogodišnji vatromen kad stotine raznobojnih raketa prošaraju nebo nad našim gradom uz poljupce i najbolje želje za nastupajuću Novu godinu.

Ni ove godine neće izostati bogata ponuda za doček Nove godine u Beogradu za sve uzraste i svačiji džep. Na vama je samo da na vreme rezervište mesto i uživate, a za sve ostalo će se pobrinuti domaćini.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)