Ostali ljubimci

UHVATILA JE ZMIJU RUKAMA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Pojavila se još jedna glava, svi panično gledaju u devojku, ona ih moli da je ne ujedu! (VIDEO)

Reč je o posebnoj vrsti gmizavca koji su retki ali ne i neuobičajeni.

04.05.2023 09:08

UHVATILA JE ZMIJU RUKAMA, A ONDA JE USLEDIO ŠOK: Pojavila se još jedna glava, svi panično gledaju u devojku, ona ih moli da je ne ujedu! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/thereptilezoo

Strah od zmija je kod svakoga od nas prisutan. Nekima se osećaj nelagode javlja kad ih vide samo i na ekranu televizora. Međutim, ima onih koje veoma privlače ovi gmizavci i prema njima gaje velike simpatije.

Jedna Tiktokerka uživa u njihovom društvu, čak i kada je možda izložena dvostrukom ujedu. Na stranici Reptil zoo objavljen je snimak radnice koja se druži sa nesvakidašnjom zmijom. Držeći je hrabro u rukama ona objašnjava kako je reč o teksaškoj dvoglavoj zmiji i da nije nepoznato da takvih primera ima, da su retki ali ne i neuobičajeni.

Tiktokerka je pokazala kako izgleda dvoglava teksaška pacovska zmij

Printscreen/TikTok/thereptilezoo

Dvoglava zmija šokirala je javnost

Ona u šaljivom tonu kaže kako je mogu ubosti dva puta jer imaju dve glave i sposobnost da napadnu istovremeno. 

- Ne nemojte obe da me ugrizete, ne sa obe glave - govori ona smejući se i držeći dvoglavu zmiju smireno i opušteno. 

Iako su Tiktokeri bili iznenađeni dvoglavom šarenom zmijom, većina se uplašila pitavši Tiktokerku da li je to za nju opasno i da li se plaši. 

- Činjenica da je preživela je neverovatna...Krajnje je zanimljivo to što zmija ima dve glave -

- Imamo takvu jednu u Nemačkoj -

- Zmije bliznakinje -

 

@thereptilezoo Is this the most impressive thing youve ever seen!😅 a two headed rat snake that has the capabilities of biting with both heads🐍🙌🏻🤣 #twoheads #special #rare #snake #funny #bite #animals #tiktok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

 

- Neverovatno, dve zmije u jednom telu -

- Zar to nije opasno?- komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi Tiktokeri su bili radoznali kako je jedna zmija preživela i da li su obe zmije sposobne da jedu. Bilo je pitanja da li mogu napasti jedna drugu, ali Tiktokerka nije odgovarala na pitanja.

Ona je u opisu videa rekla da je u pitanju dvoglava teksaška zmija koja potiče iz Amerike, tačnije Teksasa ali naseljava i oblasti Luzijane, Oklahome i Arkanzasa. Može dostići dužinu od metar do metar i po. Ove zmije variraju u šarenim bojama, mogu biti žute ili tipično žute sa smeđim ili maslinastim mrljama po telu.

Teksaške zmije su plašljive po prirodi i izuzetno su blage naravi. Uglavnom pokazuju razjapljena usta i mogu da ugrizu kada im se približite. Hrane se miševima i pacovima, a ulovljene u divljini kasnije se prilagođavaju zatočeništu i postaju poslušne. 

Proždrljivog su apetita a nastanjuju najčešće močvare, travnjake i šume, međutim, mogu se pronaći i u urbanim sredinama. 

Prema rečima stručnjaka, gmizavci mogu da se rode sa dve glave jer imaju mnogo potomstva i njihova jaja su izložena okruženju, zbog čega mnogi faktori mogu da utiču na embrion u razvoju.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

BHM

03.05.2023 23:32

Žao mi ove zmije da se ne otruje...