Ostali ljubimci

DONELA JE KUĆI MALO JAJE, A KADA JE VIDELA ŠTA SE IZ NJEGA IZLEGLO USLEDIO JE ŠOK: Za nekoliko meseci tek se dogodilo čudo! (VIDEO)

Jedna devojka je pronašla malo jaje i nije ni sanjala koliko će joj taj događaj promeniti svakodnevicu.

02.04.2023 11:01

DONELA JE KUĆI MALO JAJE, A KADA JE VIDELA ŠTA SE IZ NJEGA IZLEGLO USLEDIO JE ŠOK: Za nekoliko meseci tek se dogodilo čudo! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/lovelypet_321

Jedna devojka pronašla je jaje koje je bilo manje od prepeličjeg i odlučila je da ga ne baci, već zarži i sačeka da vidi šta će se iz njega izleći. Nakon izvesnog vremena to je i dočekala i iz ljuske je provirio maleni gušter. Usledio je šok! Bio je nešto najslađe što je ikada videla. 

Iako je to bio izazov za nju i nešto s čime se prvi put susreće, odlučila je da malenu životinju zadrži i da on postane njen ljubimac. Kako je mislila, bio je malen, toliko da je nekada imala problema da ga u kući pronađe, ili među svojom kosom, pa je bila uverena kako joj briga o njemu neće predstavljati teškoću. 

Posle nekoliko meseci se, međutim, sve preokrenulo. 

Printscreen/TikTok/lovelypet_321

Maleni gušter je veoma brzo rastao

Kako je devoka rekla u objavi koju je podelila na TikToku, "maleni "dečak" je bio veoma ozbiljan u vezi sa svim". Kako je prolazilo vreme, a on polako izrstao i razvijao se, bio je sve zanimljiviji, ali i zahtevniji. Učestvovao je u svim aktivnosima s vlasnicom, a najlepše mu je bilo uspinjanje na njeno rame ili glavu. Ubrzo od njega nije mogla da krene bilo gde, a on je rastao i rastao.  

- Otkad sam ga prvi put poljubila on se zalepio za mene i više se nismo razdvojili - rekla je devojka u šali. 

Ona zna da će njen ljubimac na kraju izrasti u velikog kameleona koji menja boje, kog verovatno nije tako jednostavno čuvati, ali je odlučila da pokuša. 

Snimak je oduševio tiktokere iako su mnogi rekli kako se ne bi usudili da čuvaju takvog ljubimca.

@lovelypet_321 The little sister picked up a pocket egg and hatched a little cutie.#fyp #foryou #cutepet #funnypet#egg #chameleon ♬ ily (i love you baby) - Surf Mesa

- Paskale, jesi li to ti?-

- Koliko je ovo slatko -

- Najslađa stvar koju sam ikada videla -

- Kameleon je izašao iz tog jajeta? -

- Volim kameleone... tako su majušni, ali kada izrastu su posebni - komentarisali su korisnici mreže.

Pojedini Tiktokeri su se raspitivali šta zahteva odgajanje tih životinja i da li su zahtevne. Neki su rekli da im je potrebna toplota i vlažnost i da nisu pogodni za početnike. Takođe, radi se o veoma osetljivoj vrsti životinja i zbog toga treba biti posebno oprezan. Drugi korisnici mreže su komentarisali da je jedini problem kod tih životinja što se vezuju za jednu osobu i da o njima ne mogu brinuti i drugi.

Inače, poslednjih godina je postao trend držati kao ljubimce egzotične životinje, poput kameleona i iguane. Iako se na to odlučuju retki, oni dokazuju da i te životinje mogu odlično da funkcionišu pored čoveka i da stvore jaku vezu sa njim.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)