Ostali ljubimci

ŠETAO JE LIVADOM I NAIŠAO NA RUPU, preskočio ju je, a onda je usledio šok: Iz nje ga je nešto gledalo, vrisnuo je od zaprepašćenja! (FOTO)

Zahvaljujući čoveku koji je šetao psa, usledila je akcija spasavanja životinje o kojoj su pisali svi britanski mediji.

16.03.2023 16:01

ŠETAO JE LIVADOM I NAIŠAO NA RUPU, preskočio ju je, a onda je usledio šok: Iz nje ga je nešto gledalo, vrisnuo je od zaprepašćenja! (FOTO)
Printscreen Twitter/@RSPCA_official

Neobavezna šetnja jednog Britanca kroz dolinu u Brajtonu u Engleskoj pretvorila se u očajničku borbu za život nesrećne životinje. Kako pišu britanski mediji, šetač pasa je sasvim slučajno ugledao rupu u zemlji i taman kad je zakoračio da je preskoči, nešto mu je privuklo pogled - unutra je bila glava koja ga je posmatrala. Vrisnuvši u trenu od šoka jer je shvatio da je to unutra živo, čovek je ubrzo uvideo i da se u rupi na najneverovatniji način zaglavila ovca koja nije mogla da se spasi.

Šokiran čovek je odmah alarmirao Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama - Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), čiji su volonteri u rekordnom roku stigli na lice mesta kako bi pokušali da urade nešto za nesrećnu životinju.

Nikome nije jasno kako je ovca te veličine upala u tako malu rupu i tu ostala potpuno zaglavljena bez ikakve šanse da se sama spase. 

- Nemamo pojma kako je jedna tako velika ovca uspela da upadne i zaglavi se u tako maloj rupi. Ali nije bilo šanse da se sama izvuče. Samo je ležala i tužno je gledala u nas. Zahvalni smo šetaču pasa koji je primetio, jer je lako moglo da se prođe pored nje - rekli su iz RSPCA. 

Nesrećna životinja nepomično je ležala, pa su njeni spasioci pokušavali da pronađu način kako da je izvuku iz smrtonosne zamke. 

Najpre su počeli lagano da joj pomeraju noge, kopajući okolo zemlju sve dok joj nisu omogućili da se bezbedno izvuče iz uzane rupe. 

- Nakon što je uspela da se spasi proverili smo da li je povređena. Srećom nije ništa slomila, ali je bila izuzetno mršava i verovatno je ležala zarobljena u toj rupi danima - rekao je jedan od njenih spasilaca.

Policija je uspela da uđe u trag porodici i bezbedno vrati ovcu kući, a njeni vlasnici će narednih dana da joj pojačaju ishranu i vitamine kako bi se što pre oporavila. Ostala je misterija kako je uopšte uspela tako da se zaglavi, ali je sreća što je na vreme primećena i spasena.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Dušan Ostojić

17.03.2023 11:46

Ne verujem da je sirota sama upala, mislim da je neki psihopata živu zakopao!