Ostali ljubimci

4 GODINE JE NOSIO VUNU KOJA GA JE GUŠILA! Pogledajte kako sada izgleda veseli Šrekapo, niko ga ne prepoznaje!

Koliko je teško nositi par kilograma svi znamo, a koliko je tek bilo teško ovom ovnu koji je na sebi nosio skoro 20 kilograma runa, pune 4 godine, procenite sami!

20.04.2022 19:00

4 GODINE JE NOSIO VUNU KOJA GA JE GUŠILA! Pogledajte kako sada izgleda veseli Šrekapo, niko ga ne prepoznaje!
Srećna republika

Četvorogodišnji ovan, popularnog imena, Šrekapo, čak pune 4 godine nosio je na sebo vunu koja je predstavljala polovinu celokupne njegove kilaže!

Koliko nam je svima opterećenje kada "nabacimo" par kilograma viška, svi znamo, a kako je bilo ovom ovnu koji nije mogao lepo ni da vidi, a na sebi je nosio teret blizu 20 kilograma svakodnevno, on sam najbolje zna.

Izgubljen pre 3 godine

 

 

Šrekapo pripada vrsti Merino ovaca, koje su specifične po tome što se odgajaju u Astraliji i na Novom Zelandu, a daju nakvalitetniju vunu.

Ime je dobio po ovci koja je pak nosila naziv iz popularnog crtanog filma, Šrek, a koja je uhvaćena posle čak 6 godina bežanja. Šrek je uhvaćen 2004. godine i nosio je na sebi runo težine 27 kilograma!

Drugi deo Šrekapovog imena, potiče od imena jezara, Tekapo, u blizini kog je nađen posle 4 godine.

 

 

Ovaj ovan je poslednji u nizu ovaca koje su posle dugogodišnjeg izgnanstva uhvaćeni i ceremonijalno ošišani od ogromne količine runa.

Tako se i on ovime priključio listi nevaljalih ovaca koje su bežale i nakupile abnormalno tešku vunu, poput Krisa, Šreka, Evenisa, Baraka i Šona.

Najzad nađen uoči Uskrsa

 

 

Gavin Lokston je njegov vlasnik, koji osim Šrekapa ima stado od 5.000 ovaca.

- Nije mi jasno kako se desilo uopšte da ovaj ovan nestane. Sve moje ovce imaju obeležje stada koji im se nalaz u vidu žiga na uvetu, tako da ga je bilo ko video, brzo bi se saznalo. Navodno je viđen tokom ove 3 godine čak 3 puta, ali nikada nismo uspevali da ga ponovo vidimo. Krio se na planinama poput pustinjaka i očigledno nije hteo da bude uhvaćen. Ne znam kako je sam preživeo 3 zime, ali prava je sreća smo ga baš uoči Uskrsa uhvatili najzad - objašnjava Lokston.

 

 

Nakon što su ga uhvatili, vlasnik Gavin je sa prijateljima skovao plan i da ga ceremonijalno i slavljenički javno ošušaju od tereta zbog koga nije mogao godinama maltene da gleda.

Oni su ga na uskršnji ponedeljak zvanično uz zdravicu i ošišali, skinuvši mu tako čak 18,6 kilograma teškog runa.

Obukao bi celo selo!

Lokston je na obali jezera Tekapo sa prijateljima organizovao spektakl šišanja ovna kojem je prisustvovalo čak 300 meštana.

- Šrekapo je lakši za 18, 6 kilograma svog runa, što će dati oko 14 kilograma čiste vune. Znači da bi ovaj ovan mogao da snabde garderobom celo ovo mestašce - kroz smeh je saopštio njegov vlasnik.

 

 

Kako saznajemo iz medija ovan je bio blago dezorijentisan kada je postao skoro 20 kilograma lakši, ali svi su mogli da potvrde da je bio vidno srećan, budući da je najzad mogao da uživa u suncu i svetlosti i da jasno vidi, kao i da se oseća lakše.

Ovo je bilo i njegovo prvo šišanje u životu!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)