Ostali ljubimci

NE MOŽEŠ DA SE NE ORASPOLOŽIŠ: Najsrećnija životinja na svetu će vam ulepšati dan

Čovek koji se prvi put susreo sa kuokom, opisao ih je kao "vrstu pacova veličine mačke", evolucija je krivac za njihov naizgled razvučen osmeh zbog kog smo ih proglasili za najsrećnije životinje. A pogledajte kako samo znaju da uživaju u hrani!

24.03.2022 12:00

NE MOŽEŠ DA SE NE ORASPOLOŽIŠ: Najsrećnija životinja na svetu će vam ulepšati dan
shutterstock.com

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj će biti pravi prolećni. Nabacite osmeh na lice i uživajte maksimalno!

Pogledajte kako jedna kuoka uživa i toliko zadovoljno se naslađuje. Kuoke ne samo što izgledaju kao najsrećnije životinje, već se i ponašaju krajnje hedonistički.

Kuoka koja će vam ulepšati današnji dan leži na leđima, u rukama nekog kome apsolutno veruje, budući da je ovoliko opuštena. Ona uživa u danu, a razgaliće vas način na koji jede uživajući u apsolutno svakom zalogaju.

Posle zalogaja ona zatvara oči i blago zabacuje glavu, baš kao da je u transu od nadolazećih slatkih ukusa.

 

 

Oštro oko fotografa koji je zabeležio baš ovaj trenutak potpunog uskićenja je presudno, ili su kuoke jednostavno srećne?

 

 

Kuoke su jedini kopneni sisari na ostrvu Rotnes. Njih je prvi opisao holandski morski kapetan Vilijam de Vlaming, a susret sa njima naveo je rečima da je pronašao "vrstu pacova veličine mačke", koje pak izgledaju vrlo srećno.

One su većinu vremena mirne životinje, koje pauzu između obroka provode dremajući u hladovini. Ali ovi torbari su u stanju da urade sve kako bi preživeli.

Kada imaju problema sa oskudicom vode, kuoke žvaću mesnate i sočne listove sukulenata, a kada ne mogu naći sveže lišće, kuoke se penju na drveće. Jednostavno, ne zadovoljavaju se neukusnom hranom. Tačno tako, pravi su mali hedonisti!

 

 

Za same kuoke se dugo smatralo da su vrlo glupe životinje, ipak ispitivanja njihovih navika opovrgla su ovo početno mišljenje.

Što se tiče samog njihovog osmeha, evolucija je "kriva" za to, ali zato su ljudi širom sveta srećni kada osvane neka nova fotografija ove nasmejane srećne životinjice.

Vrlo su druželjubive, kao da imaju urođeni osećaj za ljude, zato im neprestano prilaze, najviše u potrazi za hranom. Šarmiraće i vas zarad dobrog zalogaja, i dozvolićete im.

Evo kako se one uobičajeno ponašaju, nisu stidljive uopšte, procenite i sami.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)