Ostali ljubimci

ŠOK NA MAGISTRALNOM PUTU, VOZAČI ZANEMELI KAD SU UGLEDALI ŠTA STOJI NA LINIJI: Nisu mogli dalje, samo su zaustavili vozila, kao da je neko mitsko biće! (VIDEO)

Ovaj snimak je sakupio 3,3 miliona sviđanja na TikTok mreži, a evo i zašto.

16.03.2023 17:01

ŠOK NA MAGISTRALNOM PUTU, VOZAČI ZANEMELI KAD SU UGLEDALI ŠTA STOJI  NA LINIJI: Nisu mogli dalje, samo su zaustavili vozila, kao da je neko mitsko biće! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/andreyf810

Vozeći se jednim magistralnim putem putnici iz nekoliko automobila bili su zatečeni neobičnom scenom na asfaltu kakva se zaista ne viđa svakodnevno. Mnogi su zato morali da stanu, na trenutak zatečeni, ali i uplašeni o čemu se radi.

Naime, dok su u oba smera vozači pažljivo pratili propise saobraćaja i izbegavali da prelaze preko duple pune linije, na njoj se ni manje ni više pojavio mali mravojed koji je zauzeo pozu kao da surfuje ili pokušava da nekoga zaustavi za pomoć. U jednom je uspeo - potpuno je zaustavio saobraćaj.  

Printscreen/TikTok/andreyf810

Mravojed je na putu zauzeo stav koji je izazvao salve reakcija na mrežama

Dok su vozači pokušavali da odgonetnu šta on tu radi, životinjica je smireno stajala nasred puta raširenih prednjih šapa kao da prima zagrljaj ili kao da se predaje. I dok mu je jedan vozač dobacivao iz automobila mravojed je bio fokusiran na nešto i nije obraćao pažnju na ono što se dešava sa strane. 

Snimak koji se pojavio na TikTok mreži sakupio je 3,3 miliona sviđanja, a svi su nagađali o kojoj je vrsti životinje reč, te su zbijale šale na njen račun.

- Mravojed je u odbrambenom preplašenom položaju -

- Mali čovek pokušava da reguliše saobraćaj. Pustite ga da radi svoj posao -

- On je u fazonu: "Čekajte ljudi, samo čekajte... gde sam to ja?" -

- Pustite ga na miru. On vežba Tai Či -

- Kao mitsko biće - 

- Stvarno izgleda neobično - 

- To je najslađa patrola koju sam ikada videla! - komentarisali su oduševljeni Tiktokeri. 

Iako se većina našalila na račun slatke životinje, malo njih se zapitalo kako se on tu stvorio. Međutim, mnogi su shvatili da je uplašen i da je zbog toga zauzeo takav stav.

Inače, u pitanju je vrsta mravojeda koja pripada sorti tamandua. Ona živi po šumama i travnjacima i uglavnom se hrani mravima i termitima, a ponekad i pčelama. Uglavnom se krije po krošnjama drveća i tu može provesti pola svog životnog veka. Kada je reč o zemlji, te životinje su nespretne u kretanju po njoj i nisu sposobne da galopiraju poput svojih rođaka, džinovskih mravojeda. 

Životinjica sa slike pripada sorti južne tamandue koja naseljava Južnu Ameriku, Karibe i Trinidad. Živi na nadmorskim visinama od 1.600 metara, ali ima je i u suvim i tropskim područjima. Njena veličina se kreće od 34 do 88 cm. Koristi svoje podlaktice u samoodbrani i često zauzima takav stav kada je ugrožena na tlu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)