Ostali ljubimci

SPASLI SMO MALO CRNO MAČE SIGURNE SMRTI: Ali trebalo je da znamo da nije mačka čim smo je prvi put uzeli u ruke! (FOTO)

Jedan muškarac je naišao na životinjicu i kontaktirao centar za spasavanje životinja, ali je tek nakon pregleda kod veterinara utvrđeno o kojoj je životinji reč.

11.03.2023 18:01

SPASLI SMO MALO CRNO MAČE SIGURNE SMRTI: Ali trebalo je da znamo da nije mačka čim smo je prvi put uzeli u ruke! (FOTO)
Shutterstock

Volonterka Matina Vos, podelila je neverovatnu priču na sajtu Dodo, objasnivši kako je u skloništu za mačke u Belgiji zbrinula jedno maleno, crno mače koje je u poslednjem trenutku spasla sigurne smrti. Bilo je napušteno i bez igde ikoga, a pronašao ga je čovek koji je odmah nazvao njihov centar kako bi neko došao po maleno stvorenje. Životinja je bila stara samo nekoliko dana i volonteri su odmah reagovali.

Shutterstock

Za mladunče su svi isprva mislili da je mače

Pošto su bili uvereni da je u pitanju mladunče obične mačke, volonteri su se obratili veterinarima kako bi pregledali macu. Međutim, ono što su ubrzo saznali ostavilo ih je u potpunom šoku. Nakon konsultacija sa veterinarom i pošto je životinja pregledana utvrđeno je da nije u pitanju mladunče mačke, već lisice. 

Volonterka Vos je došla da spasi životinju s mišlju da je u pitanju maca i da je fotografiše, međutim, nakon izvesnog vremena shvatila je da nešto nije u redu sa životinjom, ali nije mogla sa sigurnošću da tvrdi u čemu je problem.

- Kada sam uzela tu bebicu u ruke, delovala je stvarno kao velika i osećala se potpuno drugačije od onoga kako bi mače trebalo da se oseća - rekla je ona za britanske medije.

Pošto su želeli da utvrde da li su u blizini gde je mače nađeno otkriveni možda i neki tragovi mladunčeve majke ili braće i sestara, volonteri su otišli ponovo na to mesto, ali nisu ništa ponašli, što je mnogima bilo neobično. Navodilo ih je na pomisao da je mladunče zalutalo.

Pošto su želeli da odgonetnu misteriju životinja je upućena kod veterinara koji je najpre utvrdio da je u pitanju ženka, da bi kasnije Martina kontaktirala Centar za divlje životinje koji su je prepoznali kao bebu lisicu. 

Lisice su, inače, bliskije psima nego mačkama, međutim, štenad podsećaju na mačke i imaju tamnije krzno od svog regulrnog narandžastog. Često dolazi do zabune i mešanja kućnih ljubimaca sa divljim životinjama, što zaprepašćuje i spasioce i vlasnike. 

Nedavno je bila aktuelizovana priča o tibetnskom mastifu za koga su vlasnici mislili da je u pitanju pas dok je bio mladunče, da bi se kasnije utvrdilo da su sve vreme gajili medveda. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)