Sex

3 VRSTE ORGAZMA: Žene, da li ste doživele vulkan?

Naučnici sa Univerziteta u Pragu su proučavali na koje načine žensko telo manifestuje vrhunac zadovoljstva i došli do zaključka da postoje 3 različite vrste orgazma

11.08.2022 22:30

3 VRSTE ORGAZMA: Žene, da li ste doživele vulkan?
shutterstock.com

Ženski orgazam je i dalje misterija koja zbunjuje mnoge muškarce.

U želji da otkriju detalje vrhunca zadovoljstva kod dama naučni su se pozabavili načinom na koji žene doživljavaju orgazam i došli do zaključka da postoje 3 različite vrste vrhunca zadovoljstva kod dama tokom seksualnog odnosa.

shutterstock.com

Aparat nazvan "lavica" merio je stepen zadovoljstva kod žena prilikom orgazma

3 vrste orgazma

Da bi otkrili na koje načine sve žensko telo reaguje na stimulanse naučnici sa Karlovog univerziteta u Pragu angažovali su 54 dame koje su koristile vibrator koji je bio povezan blututom sa aparatom koji je merio žensko zadovoljstvo. Aparat je nazvan „lavica“, i prema rečima profesora Džejmsa Fausa sa praškog univerziteta, ovaj uređaj im je pomogao da definišu načine na koje žena doživljava vrhunac.

- Uređaj je precizno merio pokrete karličnog dna tokom nagomilavanja i oslobađanja osećaja zadovoljstva kod žena. Ovaj uređaj može da pomogne milionima žena koje imaju problem sa doživljavanjem orgazma tokom seksa zato što bukvalno u svojim rukama imaju aparat koji prati ponašanje njihovog tela i same mogu da kontrolišu količinu i način stimulacije koji ih može dovesti do vrhunca – objasnio je on.

Na osnovu ovog istraživanja naučnici su došli do zaključka da žensko telo može da doživi 3 različite vrste orgazma. Razlika je u stepenu zadovoljstva i načinu njegove manifestacije.

shutterstock.com

Vulkan se najređe javlja ali je najintenzivniji orgazam kod žena

Od talasa do vulkana

1. Talas

Ovo je najčešća vrsta orgazma koja se javlja kod žena. To je osećaj kao da zadovoljstvo dolazi u talasima i podseća na plimu i oseku, zaključili su naučnici.

2. Bujica

Druga vrsta orgazma je bujica koja se javlja ređe u odnosu na talas. U pitanju je osećaj nezadržive bujice zadovoljstva koja preplavi telo ženo. Kontrakcije koje se javljaju tokom orgazma postepeno slabe i nestaju.

3. Vulkan

Treći i najređi ženski orgazam nazvan je vulkan. U pitanju je iznenadni, izuzetno jak i glasan orgazam koji muškarca može da ostavi zapanjenog. Kako su slikovito opisali naučnici to je čuveno lažiranje vrhunca koji je Meg Rajan dočarala u sceni filma „Kad je Hari sreo Seli“ gde ona stenje u restoranu pred zapanjenim pogledima ostalih gostiju. Ova vrsta orgazma je toliko intenzivna da žena praktično ne može da kontroliše telo. A i zašto bi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)