Sex

Žene, iznenadiće vas u kojoj vam je pozi VRHUNAC GARANTOVAN! Pogledajte samo ovu fotografiju!

Stručnjaci su proučavanjem velikog broja seksualnih poza došli do zaključka da je jedna koju parovi često ignorišu i te kako najbolja za pripadnice ženskog pola. Postoji i fiziološko objašnjenje zbog čega je to tako.

10.07.2022 21:00

Žene, iznenadiće vas u kojoj vam je pozi VRHUNAC GARANTOVAN! Pogledajte samo ovu fotografiju!
shutterstock.com

Činjenica je da muškarci češće od žena dostižu orgazam. Upravo iz tog razloga tim ginekologa sa klinike New H. Medical iz Njujorka sproveo je istraživanje kako bi došli do zaključka koja je to poza koja i damama omogućava zagarantovan vrhunac, a rezulati će iznenaditi mnoge.

Misionarska poza, koja je po mišljenju mnogih jedna od najdosadnijih, jeste upravo ona kojom se to najbolje postiže. Ona, naime, kako se tvrdi, parovima najviše odgovara iz razloga što im omogućava razmenjivanje nežnosti u smislu pogleda i poljubaca. Ukoliko ste upravo tu pozu izgustirali, stručnjaci savetuju da joj se s vremena na vreme vratite i nikako je ne propuštate. 

pexels.com

Misionarska poza za najbolji vrhunac za žene

- Položaj u kom je muškarac na vrhu, dok su ženi bokovi naslonjeni na jastuk, najbolji je način da se kod pripadnica nežnijeg pola krv spusti do klitorisa i omogući siguran vrhunac - objašnjavaju ginekolozi sa klinike, a prenosi Daily Mail.

Lekari su koristili ultrazvučni skener za merenje protoka krvi na paru za testiranje u nekoliko položaja tokom 10 minuta. Poze koje su ispitivane su bile misionarska - kada je muškarac na ženi dok ona leži na leđima, kaubojka - situaciju u kojoj je žena na muškarcu, lotos - kada je žena na partneru, a oboje sede, i dogi-stajl - kada je žena u položaju okrenuta licem ka krevetu, dok je muškarac iza nje. Poza koja omogućava najbolji orgazam za žene je dokazano misionarska.

Jastuk se pokazao kao dodatni stimulans za maksimalno zadovoljstvo žena, zbog dubljeg prodiranja.

- Jastuci koji se prodaju za tu namenu, a koji se često nazivaju "seksi jastuci" ili "jastuci za pozicioniranje" obično su čvrsti i klinastog oblika. Oni omogućavaju bolje pozicioniranje i precizniju potporu za žine, čime njihovi kukovi bivaju podignuti taman koliko treba i dokazano su bolji od običnih jastuka - objasnili su stručnjaci.

Ukoliko razmišljate o insvestiranju u svoj seksualni život, možda je upravo seksi jastuk pravo rešenje.

Svako telo je pak individualno i postoje različite stvari koje različitim osobama i prijaju. Ipak, to što su lekari došli do jedne poze kao najproduktivnije za žene možda će rešiti mnoge misterije o izostanku ženskog orgazma.

- Teškoće u postizanju orgazma, čiji su uzroci višestruki, jedna je od komponenti seksualne disfunkcije - zaključili su istraživači.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)