Sex

ZAŠTO DOŽIVETI ORGAZAM?! Nije kao da vam treba razlog, ali ovo će vas svakako podstaći da više vodite ljubav!

Postoji mnogo razloga da uživate u vođenju ljubavi i orgazmu, a evo i nekih pravih medicinskih zbog kojih ćete ovoj praksi pristupati češće.

02.11.2021 22:56

ZAŠTO DOŽIVETI ORGAZAM?! Nije kao da vam treba razlog, ali ovo će vas svakako podstaći da više vodite ljubav!
Pixabay.com

Ako ste odrasla, zrela osoba, nije potrebno neko posebno opravdanje zašto želite da imate seks ili da doživite orgazam. Međutim, mnogi od nas tome pribegavaju zbog užitka koji sam seksualni čin donosi sa sobom, a malo ko zna koliko je taj užitak zdrav po telo, pa smo rešili da vam otkrijemo i tu misteriju.

 

 

Orgazam može da doprinese da se neprehladite. Naime, kada imate ispunjen seksualni život vaše telo dodatno razvija imuni sistem i tako vas štiti od obične prehlade. Prilikom ovog užitka luči se oksitocin, poznatiji i kao hormon vezivanja, koji je posebno vezan za dojenje i grudi, te kada doživite orgazam, oksitocin koji se oslobađa u telu sprečava rak dojki. Takođe, tokom seksa oslobađaju se i endorfini koji smanjuju glavobolju i grčeve u stomaku, te onaj klasičn izgovor da se nema seks boli me glava pada u vodu. I naravno, seks je, takođe i fizička aktivnost, pa se prilikom zagrevanja posteljine gube i kalorije zbog čega dolazi do mršavljenja.

Hormoni koji se oslobađaju prilikom seksa pozitivno utiču na raspoloženje, krvni pritisak i memoriju, te ćete se nakon orgazma osećati srećnije, imaćete manje šanse da upadnete u depresiju i bolje ćete spavati. Aktiviraće se i vaš hipotalamus zbog čega ćete se lakše skoncentrisati na obaveze i bolje ćete pamtiti. 

 

 

Dakle, ne samo da ćete se sa seksom osećati zadovoljnije i ispunjenije, nego će se i vaše telo osloboditi stresa i radiće u pravoj harmoniji, zato samo napred uživajte u ovom činu i u osećaju kao da ste na sedmom nebu.

Komentari (0)