Sex

NAJNOVIJA STUDIJA OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE VEZANE ZA INTIMNE ODNOSE: Skoro polovina žena i nešto manje muškaraca glume vrhunac, a ovo su razlozi za to!

Stručnjaci su anketirali više od 1000 odraslih i došli do vrlo neobičnih rezultata.

24.09.2023 22:02

NAJNOVIJA STUDIJA OTKRILA ŠOKANTNE DETALJE VEZANE ZA INTIMNE ODNOSE: Skoro polovina žena i nešto manje muškaraca glume vrhunac, a ovo su razlozi za to!
shutterstock.com

Brojna istraživanja koja se bave intimnim odnosima između muškaraca i žena bacila su svetlo na mnoge se*sualne tajne. Prema razultatima jednog istraživanja čak 40 odsto se*sualno aktivnih žena i muškaraca glumi orgazam. Razlog za to je potpuno neočekivan. 

Naime, istraživači u anketi koju je sproveo jedan časopis za zdravlje i velnes (eng. Helath and Wellness imprint Innerbody Research) otkrili koji su to fizički i psihički razlozi zbog kojeg žene i muškarci glume orgazam. Na prvom mestu se, verovali ili ne, našao loš zadah partnera. 

U ispitivanju je učestvovalo 1000 odraslih osoba muškog i ženskog pola.

Foto: Shutterstock

Studija je otkrila da među ispitanicima mnogi lažiraju orgazam zbog želje da se seks između ostalog i brzo završi

Ovo su rezultati istraživanja i najčešći razlozi zbog koji žene i muškarci glume oragazam.

1. Loš zadah

Rezultati istraživanja su pokazali da čak 46 odsto žena i 38 odsto muškaraca lažira orgazam zbog lošeg zadaha intimnog partnera. To ih je, kako su objasnili sprečilo da da se u potpunosti prepuste se*sualnom uživanju.

2. Bol tokom odnosa

Na drugom mestu se našao bol tokom intimnih odnosa. Ovo se najčešće dešavalo kada su partneri tek stupili u intimne odnose pa su u želji da se pokažu pristajali na položaje koji im zapravo ne prijaju.

3. Topla soba

Vrućina u spavaćoj sobi još jedan je od razlog koji je ometao parove da uživaju u intimnim odnosima. Vrelina je dobro došla ali samo među čaršafima dok je topla soba ometajući faktor. U ostalo, setite se koliko je naprono voditi ljubav leti tokom vrelih noći.

4. Jako svetlo

Mnoge žene insistiraju da vode ljubav isključivo u mraku dok muškarci s druge strane vole kad je upaljeno svetlo kako bi uživali u pogledu na golo žensko telo. Međutim, treba naći sredinu jer prejako svetlo može biti uznemiraujući fakotor koji ometa parove da se u potpunosti prepuste strastima i uživaju do kraja. 

Govoreći od razlozima za lažiranje orgazma istraživači su naveli slučaj jedne žene koja je priznala da zbog izoštrenog čula mirisa tokom trudnoće nije mogla da poljubi muža punih devet meseci zbog njegovog zadaha. Prema rečima anketiranih većina njih su glumili orgazam u želji da se što pre završi seksualni odnos.

Razlozi za lažiranje vrhunca zadovoljstva u velikoj meri zavisi i od ciljevima veze, odnosno koliko su se partneri povezali pre nego što su stupili u intimne odnose. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)