Roditeljstvo

DEČKO HOĆE DA JE OSTAVI JER NIJE ABORTIRALA: Ovo je jedino rešenje

Razočara i povređena mlada Britanka potražila je stručnu pomoć zato što je je partner i otac njihovog sina krivi za krah njihove trogodišnje veze jer je odbila da abortira njihovo dete

30.05.2022 11:30

DEČKO HOĆE DA JE OSTAVI JER NIJE ABORTIRALA: Ovo je jedino rešenje
shutterstock.com

Dolaskom bebe na svet život roditelja se zauvek menja. Više nemaju komfor da brinu samo o sebi jer imaju jedno maleno biće koje je važnije od njih.

Jedna Britanka (26) koja je iz razumljivih razloga želela da ostane anonimna priznala je da se njena trogodišnja veza nalazi na ivici raspadanja nakon što su dobili bebu. Očajna žena potražila je savet stručnjaka jer veruje da još ima nade da sačuva svoju porodicu.

Pixabay.com

Nije pristala na abortus i veruje da će partner zbog toga ostaviti

Nije hteo dete

Ona ne krije da se njihov život potpuno promenio nakon dolaska bebe na svet, ali i da je razočarana ponašanjem svog partnera.

- Imam 26, a moj partner 29. Zajedno smo 3 godine i zajedno imamo dvomesečnog dečaka. Kad sam saznala da sam trudna moj dečko, najblaže rečeno, nije bio baš oduševljen. On je smatrao da je abortus jedino rešenje, ali sam se ja usprotivila. Na kraju smo odlučili da zadržimo bebu i on je obećao da će me u svemu podržati – ispričala je ova mlada mama.

Ona je verovala da će se njen partner zaljubiti u njihovu bebu kad se rodi, da će mu proraditi očinski instinkt.

- Prvih nekoliko dana po mom povratku iz porodilišta zaista je bio divan. A, onda je počeo stalno da gunđa. Prebacivao mi je što zbog bebe ne možemo da priuštimo skup stan i lep automobil kao njegovi prijatelji bez dece. Sve više vremena provodi sa prijateljima, a ja ostajem sama kući sa našim sinom. Sve mi se više čini da me ne voli više, a kamoli našeg dečaka. Mislim da je pitanje dana kad će me ostaviti. Mene krivi za sve i zato što nisam abortirala bebu kako je on želeo – ispričala je plačnim glasom ova mlada žena.

unsplash.com

Briga o bebi pala je samo na mamina pleća

Savet stručnjaka

Ona je savet potražila od psihoterapeuta koji je specijalista za porodične odnose.

- Razumljivo je da se osećate razočarano i izdano, ali verujte ovakva reakcija vašeg partnera nije ništa neuobičajeno. Život se menja nakon rođenja bebe, a meni se čini da se on ima problem da se tome prilagodi. Navikao je da vas ima samo za sebe, a sad je vaša pažnja usmerena na bebu – objasnio je stručnjak.

On je ovoj mladoj mami ponudio i rešenje.

- Ohrabrite svog partnera, recite mu da ga volite i uključite ga više u svakodnevnu rutinu oko bebe. Dozvolite mu da vam pomogne oko kupanja deteta ili nešto slično. Iako vam je sin još beba, pokušajte da organizujete nekog da ga pričuva na nekoliko sati kako biste vi i vaš dečko imali neko vreme sa za sebe kao par – rekao je stručnjak.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)