Roditeljstvo

SAVETI IZ PRVE RUKE: Evo kako da vam beba spava cele noći!

Dešava vam se da vam beba često plače, non stop traži da sisa, budi se na svaka 2h, više ni vi ne znate kad je dan, a kada noć? Bez brige, Srećna Republika ima rešenje za sve vas!

20.05.2022 21:00

SAVETI IZ PRVE RUKE: Evo kako da vam beba spava cele noći!
TikTok- bussdowntatertot

Rođenje deteta je nešto što nam svima menja život iz korena. Ma koliko želeli više nemamo toliko vremena za sebe, već se čini da je cela porodica podređena bebi, a pogotovo mama.

Nespavanje i dojenje dodatno komplikuju stvari i kad je sve u najboljem redu.

Grčevi mogu da budu problematični kako za bebu tako i za celu porodicu.

Čak i kada spadate u one srećnike čija beba nema grčeve, tu je savet doktora da budite bebu na svaka 3 sata da bi je podojili.

Sve ovo je vrlo dobro poznato i jednoj mami, Tatjani, koja je na svom TikTok nalogu podelila svoja iskustva uz koje uspeva da njena ćerkica od 3 meseca uvek spava celu noć bez buđenja.

Srećna Republika prenosi njen snimak u celosti.

 

 

- Znam da je savet lekara da bebu budite svaka 2-3 sata zbog hranjenja, mada ja to ne praktikujem. Smatram da ne treba da budim svoju ćerku kada čvrsto zaspi i da će se svakako i sama probuditi ukoliko je gladna. U toku dana je takođe ne hranim svaka 2 sata. Ne sisa već pije mleko na flašicu. Nekad je gladna na 2-3 sata, ali vrlo često uspe da pregura i 4-5 sati - počinje svoju priču ova mama.

Ona dalje objašnjava da joj ne ponudi mleko svaki put kada ćerka zaplače.

pexels.com

Kako da beba prespava celu noć

- Kad god počne da plače, pokušam da vidim prvo da li su sve druge stvari ispunjene. Da li je suva recimo. Vrlo često joj je samo dosadno i želi da se uzme u ruke i nosi po sobi kako bi razgledala. Tako sam shvatila da nije svaki put kada zaplače gladna i došli smo do hranjenja na 4-5 sati - ističe Tatjana.

Ona dalje navodi da je jako bitno da sama beba uoči razliku između popodnevnog i noćnog spavanja.

- Bebu držim budnu tokom celog dana i navikla sam je da jednom dnevno spava od 2 do 4 sata. Kako bi beba napravila razliku preko dana ne zamračujem. Normalno se ponašam i televizor je uvek upaljen. Prozori su otvoreni, oseća se vazduh. Noću je uvek druga priča. Totalni je mrak i apsolutna tišina, moja ćerka već po tome pravi razliku - objašnjava mlada mama.

Ona navodi da je jako bitno da sama beba uoči razliku između popodnevne dremke i noćnog spavanja.

- Nikada je ne budim noću. Ne izgladnjujem je, smatram da bi se i sama probudila da je gladna. Mleko iz flašice joj uvek ponudim na sobnoj temperaturi, nikada ga ne grejem. Počinjem da ga grejem za njene posle podnevne obroke i to isključivo posle 5 sati posle podne. Tako ona shvata već da treba da se prilagođava jer se bliži vreme spavanja. Uz to imam osveživač prostorije koji širi miris lavande, ali ga uključujem isključivo uveče. Ne morate da imate osveživač, dovoljno je da nakapate lavandu na nešto i stavite kod bebe kako bi se širio miris, ili jednostavno nakapajte malo na prst i stavite joj ispod nosića da pomiriše u večernjim satima. Njoj je to isto znak da se bliži vreme noćnog sna. Tako da moja ćerka svake noći zaspi u 10 uveče i spava celu noć sve do 7 ujutru - objašnjava mama Tatjana.

Isprobajte njene dragocene savete i na svojoj bebi ukoliko smatrate da su opravdani i primennjivi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)