Roditeljstvo

BRAT I SNAJA SU OSTAVILI SVOJE BLIZANCE KOD MENE i onda se dogodio šok! Nisam mogla da verujem na šta su spremni, a najgore je tek usledilo!

U iskrenoj ispovesti žena je otkrila detalje priče koja tera suze na oči.

12.10.2024 22:50

BRAT I SNAJA SU OSTAVILI SVOJE BLIZANCE KOD MENE i onda se dogodio šok! Nisam mogla da verujem na šta su spremni, a najgore je tek usledilo!
Shutterstock

Roditeljstvo je velika sreća, ali i odgovornost. Nekad se dogodi da par nakon rođenja dece shvati da nisu sposobni da budu tata i mama, pa ih doživljavaju kao teret. Kako je u iskrenoj ispovesti ispričala jedna Amerikanka, ona i njen suprug su usvojili blizance njenog brata i snaje.

Na ovaj korak su se odlučili kad im je snaja saopštila da planiraju da decu daju na usvajanje zato što su im postala teret?!

- Suprug i ja smo od početka želeli da imamo troje, četvoro dece. Moja prva trudnoća je bila izuzetno komplikovana, ali sam uspela da rodim zdravo dete. Ginekolog mi je već tada rekao da moram da budem izuzetno oprezna sa drugom trudnoćom. Kad sam ponovo ostala u drugom stanju sve se još više iskomplikovalo, porođaj je bio težak i lekari su morali da mi urade histerektomiju (prim. aut. hirurška procedura kojom se uklanjaju materica i grlić materice), zbog čega više nisam mogla da imam dece - počela je svoju ispovest ova žena, a prenosi New Yourk post.

"I ja sam majka"

Naredne četiri godine ova mama se posvetila odgajanju dece, a kad su mališani malo odrasli ona i suprug su odlučili da se raspitaju o usvajanju dece

- Nekako u to vreme se oženio moj brat, njegova supruga je ostala u drugom stanju i rodila blizance. Ubrzo se ispostavilo da ona nikad nije želela decu, da su joj bebe teret i da čezne za svojim ranijim životom. Bila sam zbunjena, ali nisam htela da se mešam - dodala je ona.

Prema njenim rečima, kad su blizanci imali šest nedelja brat i snaja su ih doneli kod nje da pazi na decu dok su oni na venčanju njenog prijatelja.

- Ja sam majka, znam koliko mi je teško da se odvojim od svoje dece. Tokom čitave večeri nisu pozvali da pitaju za njih. Oko 23 sata su mi poslali poruku i objasnili kako su popili malo više i da neće te večeri dolaziti po decu, pa su supruga i mene pitali da li bi nam smetalo da blizanci ostanu kod nas do jutra kako bi se oni zabavili na svadbi. Bila sam u šoku, ali nisam ništa komentarisala - kazala je ova žena. 

Dve nedelje kasnije njen brat i snaja su ponovo došli kod njih sa decom.

- Moja snaja se žalila kako zbog dece ne može da spava, da je odgajanje blizanaca teže nego što su zamišljali. Moj brat ju je podržao, posebno kad je rekla kako joj nedostaje prethodni život kad su bili slobodni... Na kraju su priznali da planiraju da blizance daju na usvajanje, pa su pitali mog supruga i mene da li bismo usvojili njihovu decu?! - rekla je ona.

Njena ispovest naterala je suze na oči mnogima

Ali, novo iznenađenje je usledilo kad je snaja predložila pod kojim uslovima bi dala svoju decu.

- Oni su smatrali da bi to bilo najbolje rešenje jer bi mogli da nastave da viđaju decu i budu uključeni u njihove živote kada im odgovara. Moj muž i ja smo bili šokirani. Narednih mesec dana smo razgovarali s njima nadajući se da će se predomisliti, ali oni su ostali pri svome. Na kraju smo napravili pravni sporazum, oni su se odrekli roditeljskog prava, a mi smo usvojili blizance i postali zakonski njihovi roditelji - rekla je ova žena.

Shutterstock

Oni su usvojene blizance prihvatili i vole ih kao sopstvenu decu

Posle svega, kako priznaje, ima problem kako da se ponaša prema bratu i snaji.

- Zgadili su mi se kada su u suštini priznali da su im njihova deca neprijatnost koje su želeli da se otarase. Kada sam ih pitala šta bi radili da ih suprug i ja nismo usvojili, rekli su da bi ih svakako dali nekom drugom na usvajanje. Suprug i ja smo blizance prihvatili kao sopstvenu decu, srećni smo što se ostvario naš san da imamo veliku porodicu - dodala je ova žena.

Prema njenim rečima, jedino se plaši kako će jednog dana objasniti blizancima zašto su ih odgajali tetka i teča, a ne mama i tata.

- Razgovarala sam sa psiholozima i njihov savet je da budem iskrena od početka sa blizancima kad budu dovoljno odrasli da shvate šta se dogodilo. Moguće je da će to izazvati traume kod njih kad shvate da su ih roditelji odbacili, verovatno će hteti da uspostave nekakvu vezu sa biološkim roditeljima i iskreno pribojavam se tog perioda. Ipak, smatram da je istina vrlo važna jer deca zaslužuju da znaju šta se događalo nakon njihovog rođenja - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)