Roditeljstvo

OVA HRABRA ŽENA RODILA JE 44-ORO DECE: Iza njenog nasmejanog lica krije se tužna i bolna sudbina (FOTO+VIDEO)

Iako je samohrana majka i radi po tri posla kako bi podigla svoje nasledike, Mirijam poručuje da su deca dar od Boga i da roditeljstvo ispunjava ženu čak i ako je muž napusti.

04.03.2024 13:02

OVA HRABRA ŽENA RODILA JE 44-ORO DECE: Iza njenog nasmejanog lica krije se tužna i bolna sudbina (FOTO+VIDEO)
printscreen/facebook.com

Nasmejana lica, mnoštvo obroka i stalna dinamika u afričkim zemunicama slika je na koju bi malo ko ostao ravnodušan, posebno ako bi zavirio u dom jedne majke. Pogotovo sa saznanjem da sve to u njenoj porodici deli 44-oro dece. Mirijam Nabatanzi, poznata kao "Majka Uganda", rodila je 44-oro dece do svoje 40. godine, i to sa jednim partnerom.

Iako će mnogima ovo zvučati skoro pa kao fikcija, iza osmeha ove hrabre i borbene mame krije se zapravo tužna priča. Iako bi to neki nazvali "zavisničkom trudnoćom", Mirijam je na neki način bila primorana da rađa toliko potomstvo.

Prodata je kao devojčica za novac, krave i druge životinje kako bi njen otac ostalim članovima porodice obezbedio uslove za život. Već sa 13 godina počela je da rađa, iako u takvim ugovorenim brakovima poput njenog nije bilo ljubavi.

printscreen/facebook.com

Jedan bloger je, dirnut pričom "Majke Ugande", njenoj porodici dopremio hranu

- Dobra stvar imati toliko braće i sestara je što ti nikada nije dosadno. Nekada ume da bude loše, ali se trudimo da funkcionišemo i zaista volimo jedni druge - ističe jedan od najstarijih Mirjaminih sinova.

Ova porodica živi u selu koje je praktično samo njihovo. Preživljavaju u izuzetno teškim uslovima, a majka Mirijam kuva u lokalnoj kuhinji hranu za svoju decu bez ičije pomoći. Međutim, pravi razlog koji se krije iza besomučne borbe ove hrabre majke slama srca. Njen suprug je imao 45 godina kada se ona udala za njega, a nakon rođenja svih 44-oro dece on ju je napustio, jer nije želeo da preuzme odgovornost za njihovo odgajanje, što je praksa kod muškaraca u Africi. Mirijam je bila njegova peta žena po redu.

Broj višestrukih porođaja ove žene uzrokovan je retkim genetskim poremećajem koji je uzrokovao hiperovulaciju kao rezultat povećanja jajnika.

Njene trudnoće su bile uglavnom blizanačke - rađala je trojke i četvorke. Ali, genetika je tu "odigrala" svoje: njen otac je dobio 45-oro dece sa različitim ženama, i to samo blizance, trojke, četvorke i petorke.

 

 

Mirijam je rodila čak 15 pari blizanaca, a ostalo u bile trojke i četvorke. Snimak o ovoj nadasve neobičnoj ženi objavio je poznati američki bloger i humanitarac Dru Binski, koji je obišao porodicu kako bi im dopremio humanitarnu pomoć u vidu hrane i higijenskih sredstava za nekoliko meseci. Objašnjeno je i zašto ova namučena žena nije uspela da kontroliše i eventualno spreči trudnoće.

- Rekli su joj da će, ako ne nastavi da rađa, dobiti miome koji mogu da oštete matericu, zbog čega neće moći da živi dugo - rekla je prevodilac.

Mirijam je pre pet godina, kada je napunila 40 godina, podvrgnuta medicinskoj poceduri kako bi sprečila dalje trudnoće.

Danas ona živi sa svojih 44-oro dece u selu Kasavo, okrug Makono u centralnoj Ugandi. Kao samohrana majka, Mirijam radi čak tri posla kako bi prehranila svoju veliku porodicu. Ona je pravi primer heroja i požrtvovane majke koja na ličnom primeru dokazuje da majčinstvo zahteva čisto srce i bezrezervnu ljubav koja Mirijam sigurno ne manjka. 

- Sve majke širom sveta trebalo bi da nauče kako da brinu o svojoj deci, jer dete nikada nije greška. Čak i da vas muškarac napusti, na kraju svega imate sa kim da podelite sve, a to su vaša voljena deca - poručuje ova hrabra žena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)