Roditeljstvo

MAJKA OTKRILA DA SE KUPA ZAJEDNO SA SVOJOM DECOM I IZAZVALA BURU KOMENTARA: Kad je navela razloge, tek su usledile osude! (FOTO)

Bronte smatra da radi pravu stvar

27.02.2024 16:05

MAJKA OTKRILA DA SE KUPA ZAJEDNO SA SVOJOM DECOM I IZAZVALA BURU KOMENTARA: Kad je navela razloge, tek su usledile osude! (FOTO)
shutterstock.com

Svaki roditelj ima neki lični metod u vaspitanju i brizi o deci. Neke majke su veoma posvećene mališanima, a neke u toj svojoj posvećenosti izazivaju oštre kritike društva. Donedavno se vodila debata o tome da li je zdravo da majke decu ljube u usta, a oprečna mišljenja na ovu temu i dalje postoje. Jedna majka je, pak, otišla korak dalje i izazvala buru na Internetu.

Mnogi su iznenađeni kada čuju da Bronte, majka četvoro dece, praktikuje "porodično kupanje" sa svojom decom, uključujući i sedmogodišnjeg sina. Bronte je svoju odluku objasnila na Instagramu, ističući da želi da svoju decu nauči biologiji na prirodan način, kao i da im pruži zdrav odnos prema sopstvenom telu.

journeyofanhonestmum

Ispovest majke koja se kupa sa decom

Obrazovanje kroz svakodnevne aktivnosti

Bronte ističe da porodično kupanje omogućava deci da steknu zdravu svest o različitim telesnim funkcijama i da razviju poštovanje prema sopstvenom telu. Ova praksa takođe pruža priliku za razgovore o telesnoj autonomiji, ličnim granicama i pristanku, što su važne teme za razvoj dece.

- To im pomaže da zdravo razumeju različite telesne funkcije i cene sopstveno telo. Ovo je fantastičan način da se otvori diskusija o tome zašto bi neki ljudi mogli da izaberu da zadrže dlake na telu ili da ih obriju, da imaju „tigrove pruge“ na stomaku ili gde se određeni delovi tela nalaze bez velike stigme oko njih. U ovoj situaciji pitanja su odlična, zdrava su i neophodna su deci da ih postavljaju kako bi rasla i učila - objašnjava Bronte, piše San.

To je, takođe, smatra ova mama „prilika da se deca obrazuju o telesnoj autonomiji, ličnim granicama i pristanku“. Kako se „toliko pitanja pojavljuje“ tokom njihovog porodičnog tuširanja, to pomaže „normalizaciji otvorenih razgovora“ između nje i njene dece, objašnjenje je ove majke.

- To je okruženje podrške gde se mogu postavljati nevina, radoznala pitanja i odgovarati na njih u skladu sa uzrastom - dodala je ona. 

Podrška i kritike

Iako postoje mnogi koji podržavaju Bronte i ovu praksu, ima i onih koji smatraju da je sedmogodišnji sin previše star za ovakvu vrstu aktivnosti. Neki smatraju da je ovo neprikladno i da bi deca trebalo da imaju privatnost određenog stepena kada su u pitanju tuširanje i golišavo okruženje.

U komentarima ispod objave ove mame mogu se pronaći različita mišljenja. Dok jedni podržavaju ovakav pristup podizanju dece i ističu da je ovo normalna praksa u nekim kulturama, drugi smatraju da je ovo neprihvatljivo i da bi deca trebalo da imaju određeni stepen privatnosti.

Bronte ističe da je važno voditi ovakve razgovore na odgovarajući način, uz međusobno poštovanje i da postoje određena ograničenja u skladu sa uzrastom i udobnošću dece. Ovaj pristup podizanju dece može biti kontroverzan, ali za neke predstavlja normalan deo porodičnog života.

- Stvarno? Taj dečak je prevelik da bi se tuširao sa tobom.

 - Tuširanje sa svojom decom je u redu ako su bebe, odnosno veoma mlada deca. U suprotnom počinje da postaje čudno...

- Ne, to je uznemirujuće.  

- Zamislite da se sećate nagog tela svoje mame!

 - Pa da li se i tvoj muž tušira ​​sa njima?

- Dozvolili biste svojoj ćerki da to učini u istoj dobi kao i vaš sin... Ili više? Ne… Potpuno neprikladno.

- Tuširam se sa obe moje devojčice, pa čak i sa njihovom bakom - samo su neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)