Roditeljstvo

RODILA JE DVOJE DECE ZA 6 MESECI: Lekari šokirani ovi slučajem, Džesika tvrdi da je ostala trudna tokom trudnoće (VIDEO)

Lekari su zbunjeni ovom pojavom.

13.02.2024 15:00

RODILA JE DVOJE DECE ZA 6 MESECI: Lekari šokirani ovi slučajem, Džesika tvrdi da je ostala trudna tokom trudnoće (VIDEO)
Credit: TikTok/@_iamjessicaaaa

Frizerka Džesika izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama tvrdeći da je biološka majka i rodila oba svoja sina - šestomesečnu bebu i sada novorođenče. Ova retka medicinska pojava, poznata kao superfetacija, izazvala je mnogo pitanja i sumnji među ljudima, ali i ostavila lekare zbunjenim.

Šta je superfetacija?

Superfetacija je ultra-retka medicinska pojava u kojoj se dvoje dece začinju u različito vreme u istoj materici. To znači da se embrioni razvijaju istovremeno, ali uvek u različitim fazama razvoja. Iako su tehnički blizanci, superfetacija bebe provode različito vreme u materici.

Broj zabeleženih slučajeva superfetacije

Do sada je zabeleženo samo 10 slučajeva superfetacije u svetu, ne uključujući tvrdnje Džesike. Prošlog aprila, australijska majka četvoro dece Sandra Searle rodila je blizance koji su rezultat superfetacije, što je izazvalo čuđenje lekara.

Credit: TikTok/@_iamjessicaaaa

Ispovest majke koja je rodila dvoje dece u razmaku od šest meseci

Sumnje i pitanja

Mnogi su izrazili sumnju u Džesikinu tvrdnju, ističući da je neverovatno da je ponovo zatrudnela dok je već bila trudna. Postavlja se pitanje kako su moguće razlike u vremenu porođaja, s obzirom da se u slučaju superfetacije deca rađaju istovremeno.

 

@_iamjessicaaaa Im already tired just both crying at the same time who do i get first ?😭😩 #sahm #newbornbaby #6monthsold #babyboy #babygirl #newmom #2under2 #momof2 #csectionmom #momlife ♬ original sound - Cloudie

 


Lekari su takođe skeptični, ističući da je veoma neobično da se superfetacija dogodi sa toliko velikim vremenskim razmakom između porođaja, kao što tvrdi Džesika. Takođe, ističu da bi bilo neophodno da se ova pojava potvrdi kroz medicinska istraživanja i analize.

 

 

Reakcija na Džesikine na sumnje

Džesika odbija da odgovara na pitanja i kritike, ističući da je ljudima previše radoznala, te da je to jedino objašnjenje koje će dati. Ostaje da se vidi da li će medicinski stručnjaci istražiti ovaj slučaj i potvrditi da li je zaista reč o superfetaciji ili postoji drugo medicinsko objašnjenje za Džesikinu situaciju.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)