Roditeljstvo

ZATRUDNELA 2 PUTA ZA NEDELJU DANA: Priča ove žene je obišla svet i zapanjila ČAK I LEKARE!

Čuda se dešavaju onda kada se najmanje nadate. Priča ove žene dokazuje da nam život nekada posle kiše pošalje i dvostruku dugu!

13.06.2022 16:00

ZATRUDNELA 2 PUTA ZA NEDELJU DANA: Priča ove žene je obišla svet i zapanjila ČAK I LEKARE!
shutterstock.com

Ova mlada Britanka je postala medicinski fenomen kada je ostala u drugom stanju dva puta za svega par dana, iako su joj lekari prethodno saopštili da je njena šansa da opet zatrudni svega 5 odsto. Portal Srećna Republika donosi priču ove čudesne žene.

Životni udarci i nagrade

Naime, 30-godišnja Alina Luka iz Bektona u istočnom Londonu je majka devetogodišnje devojčice koja je do skoro mislila da je proširenje porodice za nju samo pust san. Zbog problema sa štitinom žlezdom lekari su joj saopštili da su njene šanse da ponovo zatrudni veoma male, svega 5 odsto. Ona i njen partner Rik Karmea su 2 godine pokušavali da dobiju još jednu bebu, ali do toga nije došlo.

Alina je rešila da od svega digne ruke, ali ju je već sledećeg meseca sačekalo veliko iznenađenje. Potpuno neočekivano, ona je ostala u drugom stanju. Ipak, još veće iznenađenje je usledilo kada je u 12. nedelji trudnoće otišla na ultrazvučni pregled i saznala da nosi ne jednu, već DVE bebe. Tehničar je na ekranu video manju i veću bebu, pa su po tome znali da su bebe začete iz dva zasebna pokušaja.

Bebe koje (ni)su blizanci

Lekari su joj rekli da je ono što se njoj desilo u medicini poznato pod imenom superfetacija, koja je izuzetno retka pojava. Savremena ginekologija pamti svega nekoliko ovakvih slučajeva. Osim toga, rečeno joj je da, medicinski gledano, njene bebe nisu blizanci, iako u stomaku rastu istovremeno. Alina je ovako opisala svoje neobično iskustvo:

- Zatrudnela sam dok sam već bila trudna. Nisam mislila da je to moguće. Saznali smo da su bebe začete u razmaku od nedelju dana i to zbog razlike u veličini. Pravo je čudo da mi se to dogodilo. Nakon što sam u sebi obradila tu informaciju i malo sve to istražila, bila sam zaista u šoku i pomislila sam: „Jao, pa to se zaista dogodilo i to baš meni“. To je neverovatno.

Dva mala čuda

Alina, koja ima i devetogodišnju ćerku, saznala je da je ponovo trudna u avgustu 2021. godine, a 15. marta 2022. godine je na svet donela svoje dve devojčice, Eli i Mili. Mili je težila svega 1.960 grama, dok je Eli, koja je rođena minut kasnije, bila još manja i imala je svega 1.920 grama. Ova mama, koja sada ima puno srce i pune ruke posla, se takođe trudi da podigne svest o superfetacijskim trudnoćama, piše portal San.

- Ja sam sitne građe. Koža mi se skroz rastegla i imala sam mnogo strija, mislila sam da će mi stomak svakog časa eksplodirati. Bila sam uverena sam da će mi kičma pući od težine stomaka. Ipak, kada sam se porodila, sve to je nestalo i bila sam presrećna što ih držim u rukama po prvi put. Kada ljudima ispričam svoju priču, oni me gledaju zbunjeno i misle da sam luda, pitaju se kako je to uopšte moguće. Da je meni to neko rekao ranije, i ja bih iskreno pomislila to isto - zaključuje ova presrećna mama.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)