Ispovesti

SHVATILA DA DETE IMA VELIKI PROBLEM: Evo šta je vaspitačica uradila za svog učenika, BIĆE JOJ ZAHVALAN DO KRAJA ŽIVOTA!

Primetila je da je dečačić u njenoj grupi tužan i povučen, a kada je popričala sa njim saznala je tužnu istinu. Znala je da mora da reaguje BRZO!

30.05.2022 18:30

SHVATILA DA DETE IMA VELIKI PROBLEM: Evo šta je vaspitačica uradila za svog učenika, BIĆE JOJ ZAHVALAN DO KRAJA ŽIVOTA!
youtube/printscreen- CBS Philly

Život piše drame i često se ispostavi da nam potpuni stranci promene život iz korena i daruju nam drugu šansu za život. Portal Srećna Republika donosi potresnu priču dečaka koji je zahvaljujući svojoj vaspitačici dobio priliku da odrasta uz oca.

Promena je probudila sumnju

Naime, Amerikanka Nensi Blojer (59) iz Mejson Sitija u Ajovi je 2017. godine primetila da se njen učenik, tada 4-godišnji Kamden, ponaša čudno. Njegovo celokupno držanje se promenilo i srce joj se slamalo kada je videla da dete može da bude tako utučeno i uznemireno. Morala je da otkrije uzrok ovog problema i sazna šta se dešava. Kamden je obično bio prilično druželjubiv dečak, ali se njegovo ponašanje iznenada promenilo.

U početku je Nensi mislila da mu je samo naišao loš dan. Ali kako su se ti loši dani prelazili u loše nedelje, Nensine sumnje su se probudile. Na kraju je Nensi znala da više ne može da se čeka, pozvala je Kamdena na stranu i popričala da dečakom. Nakon ovog razgovora, shvatila je da mališan ima ozbiljan problem kod kuće, zbog kojeg oseća bespomoćno.

Srceparajuća istina ju je naterala da odmah podigne slušalicu i pozove Kamdenovog oca, Darelda Pitersena (39). Njemu je bilo malo neprijatno zbog onoga što je Kamden podelio sa svojom učiteljicom, ali Nensi nije bila voljna da to tek tako pusti. Nakon što je razgovarala sa Kamdenom i Dareldom, Nensi je shvatila zašto je dečak bio toliko uznemiren poslednjih nekoliko nedelja. Bio je zabrinut da će mu se, svakog trenutka, život okrenuti naglavačke.

Potresna istina

Ispostavilo se da je Dareldu dijagnostikovana hronična bolest bubrega. Na ovom prelazu u vremenu, njegovi bubrezi su funkcionisali sa manje od 20 odsto kapaciteta. To je značilo da je Dareld stalno odlazio u bolnicu i da je u par navrata jedva ostao živ. Kamden se plašio da će zauvek izgubiti oca. Nakon što je čula ovu bolnu porodičnu priču, Nensi se iste sekunde dobrovoljno prijavila da Dareldu donira bubreg, što je bilo veliko iznenađenje za njega i njegovu porodicu.

Vest je stigla u pravom trenutku, Dareld je već neko vreme bio na listi čekanja za bubrega i redovno je išao na dijalizu. U početku, Dareld je oklevao da prihvati Nensinu neverovatno velikodušnu ponudu. Na kraju krajeva, podnela bi ogromnu žrtvu, koju niko nikada ne bi trebalo da shvati olako. Ali Nensi nije odustajala od svoje namere. Kamdenova brižna vaspitačica je obećala da će učiniti sve što može i u ovom slučaju ta odluka je bila jasna.

Žrtva života vredna

Ubrzo nakon Dareldovog i Nensinog sudbonosnog telefonskog poziva, Nensi je otišla u bolnicu. Tamo je dobila niz formulara koje je trebalo da popuni. Zatim je bila podvrgnuta velikom broju pregleda i testova, a prošla je i kroz psihološku procenu, kako bi se utvrdilo da li je fizički i mentalno spremna da se upusti u ovu neverovatno nesebičnu misiju.

Za divno čudo, testovi su pokazali da je Nensi jedna od retkih ljudi koji Dareldu mogu da pomognu. Ne samo da je bila dovoljno fizički i psihički jaka da se nosi sa neverovatnom žrtvom koju se spremala da podnese, već je se pokazalo da je i njena genetika idealna za ovaj podvig.

Dareld, Kamden i njihova porodica bili su ganuti Nensinom neverovatnom žrtvom i saosećanjem. Da bi pokazali zahvalnost, porodica je posetila Nensi u školi i donela joj cveće da izrazi svoju zahvalnost.

- Javljali su mi se prijatelji i porodica koji su želeli da doniraju, ali to nije bilo moguće, iz medicinskih ili drugih razloga. Tada se pojavila gospođica Nensi - rekao je Dareld.

Dan koji je promenio sve

Konačno je došao i taj presudni dan. Dareld i Nensi su operisali u Univerzitetskoj bolnici u Ajovi 1. juna 2017. godine. Transplantolozi su bili uvereni da će operacija proći bez ikakvih problema. Međutim, svaka hirurška procedura nosi sa sobom rizike. Dareldova porodica je nervozno čekala ishod.

- Moglo se sa sigurnošću reći da je svaka osoba želela da bude tu uz mene - rekao je Dareld.

Kada se Nensi Blojer probudila u bolničkom krevetu, bila je okružena zahvalnim licima ljudi. Naime, Dareldova i Kamdenova porodica jedva je zadržavala suze, dok su joj izražavali svoju zahvalnost što je spasila jedan život.

- Ona je meni i mom sinu dala novu priliku za život - rekao je Dareld.

Najlepši znak zahvalnosti

Zahvalnost koju su on i njegova porodica imali za ovaj nesebičan, hrabar čin se ne može izraziti rečima. Naravno, Kamden je bio oduševljen uspehom operacije. Kako se zdravlje njegovog oca povratilo, tako se vratila i sva Kamdenova radost, energija i razigranost.

- Lepo je znati da ću jednog dana moći da odem na Kamdenovu mature, pričam o ovome i pomislim: “Pa, to je bilo ludo i nezaboravno “ - rekla je Nensi za portal ABC News

Da bi izrazio svoju zahvalnost, Kamden je obećao da će se potruditi da bude najbolji učenik, piše portal science101.com

Uzor i motivacija 

Dareld i Nensi su odlučili da sa svetom podele svoju priču i inspirišu druge da budu podjednako velikodušni. Što se tiče Nensi, ona je ostala skromna i rekla je da ju na ovakav nesebičan čin inspirisala koleginica koja je donirala bubreg osobi iz svoje crkvene zajednice. Kada joj se pružila prilika da spasi nečiji život na isti način, znala je da mora da preduzme inicijativu.

- Bio je to važan deo njenog životnog puta i to je za mene bilo inspirativno. Kada sam čula za tešku životnu situaciju kroz koju su Dareld i Kamden prolazili, osetila sam da bi to bila prava stvar - rekla je Nensi.

facebook/printscreen-Darreld Petersen

Nensi je Dareldu pružila šansu za život

Svaki dan koji Dareld i Kamden mogu da provedu zajedno omogućen je velikodušnošću i žrtvom Nensi Blojer. Za Darelda, to znači da njegova porodica i Nensi dele neraskidivu vezu.

- Ona je deo moje porodice do kraja života, sviđalo se to njoj ili ne. Kako se uopšte i možete odužiti nekome što vam je spasao život? Ona je zaista neverovatna žena - rekao je Dareld.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)