Roditeljstvo

ČARAPE I JEDNA NAMIRNICA ZA TOPLE RUKE I NOGE TOKOM ZIME: Ova mama je pokazala genijaln trik kako greje svoju decu i oduševila ljude na mrežama! (VIDEO)

Razlozi za hladne ekstremitete mogu biti brojni od loše cirkulacije do manjka vitamina.

19.01.2024 14:00

ČARAPE I JEDNA NAMIRNICA ZA TOPLE RUKE I NOGE TOKOM ZIME: Ova mama je pokazala genijaln trik kako greje svoju decu i oduševila ljude na mrežama! (VIDEO)
Shutterstock

Bez obzira koliko se toplo obukli po minusu, pa čak i kada smo kod kuće, nekima je stalno hladno. Hladne ruke i stopala su uobičajena pojava kod pojedinih ljudi, a tu malo pomažu tople čarape ili rukavice. Kako objašnjavaju lekari hladne ruke i noge mogu biti posledica određenih bolesti, loše cirkulacije, ali i manjka vitamina i minerala koji obezbeđuju telu osećaj toplote.

Kada je spoljna temperatura niska, krv se preusmerava na grejanje unutrašnjih organa pa onda imamo osećaj da su nam hlade ruke i noge.

shutterstock.com

Mnogi pokušavaju da pronađu način da se utople tokom zime

 

Jedna Tiktokerka je odlučila da sa svima podeli jednostavni savet kako da napravite domaće "grejače". Džejmi je svojim pratiocima otkrila da jastuče koje napravi, čini čuda, barem kada su ruke njenog sina u pitanju.

- Jedno od moje dece ima otečen limfni čvor, stvarno je loše i veoma bolno. Potražila sam i pisalo je da se ne koristi led već toplota- kaže u svojoj objavi Džejmi.

Ona je iskoristila priliku da demonstrira način na koji je napravila svoj izum. Uzela je čistu čarapu i napunila je suvim pirinčem. Kako je rekla potrebno je vezati čarapu koliko nam je potrebno a onda je ubaciti u  mikrotalasnu pećnici oko 45 sekundi.

 

@wonder.full_words It’s just for comfort, not healing, but sometimes the comfort is healing. #sickdays #parentinghacks ♬ original sound - Jamie

 

Vodite računa da ne prekoračite preporučeno vreme kako ne biste uništili čarapu. Ova topla čarapa može se dodati u džepove kaputa i jakne radi topline a može se omotati i oko vrata. Pirinač će duže vreme zadržati toplotu i tako grejati onoga koji je nosi.  

Mnogi su ovoj mami zahvalili na podeljenom triku rekavši kako je sigurno da će ga isprobati.

- Doslovno si mi spasila život, hvala vam.

- Sećam se praznika kada nam je mama poklonila pirinčane čarape sa lavandom, volim vruće čarape.

- Divno! To sam juče ovo isprobala i oduševila sam se.

- Nisam znala za ovaj trik sa vrućim čarapama i pirinčem, odmah idem da probam kako bih se barem malo ugrejala.

- Oduvek imam hladne ruke i stopala posebno tokom zime, ovaj trik me je spasao - bili su neki od komentara oduševljnih pratilaca.

Mnogi su priznali kako ih čarape sa pirinčem vraćaju u detinjstvo i bezbrižne dane, kada su mame tražile alternativne načine da utople decu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)