Roditeljstvo

DEVOJČICA KOJA JE BILA NA IVICI SUZA, STAJALA JE NA SCENI KAO UKOPANA: Samo jedno lice koje je videla u publici promenilo je sve! (FOTO+VIDEO)

Prisustvo roditelja na dečijim predstavama je od suštinskog značaja za mališane.

17.12.2023 21:00

DEVOJČICA KOJA JE BILA NA IVICI SUZA, STAJALA JE NA SCENI KAO UKOPANA: Samo jedno lice koje je videla u publici promenilo je sve! (FOTO+VIDEO)
Instagram-enews

Prisustvo roditelja na predstavama u kojima deca učestvuju ima veliko emotivno i pedagoško značenje. Ova podrška igra ključnu ulogu u emocionalnom, socijalnom i kreativnom razvoju dece. Prisustvo roditelja pruža deci osećaj podrške i bezbednosti. Svest da su njihovi roditelji tu da ih podrže u njihovim nastupima često povećava samopouzdanje kod dece. Nije retkost da mališani budu prilično tužni i bez trunke samopouzdanja dok ne vide mamu i tatu u publici. Upravo takav video postao je veoma popularan na Instagramu, a na njemu je devojčica u kostimu koja se sprema za baletski nastup.

Devojčica je stajala je na pozornici sa svetlima koja su je obasjavala poput prave zvezde scene. Međutim, usred tog sjaja i gracioznosti, u njenim očima mogla se primetiti tuga. Naime, ona nije videla roditelje u publici. Ni mama ni tata nisu bili prisutni među onima koji su aplaudirali i bodrili druge devojčice. S druge strane ona je osećala prazninu u srcu dok je tragala pogledom za poznatim licima među strancima. Onda, kada ih je najzad ugledala, celo lice joj se ozarilo dok im je presrećno mahala.

Devojčica je širokog osmeha zakoračila na sredinu scene, gde ju je čekala muzika da započne ples. Njene oči su sjajile od uzbuđenja, a svaki pokret tela odavao je radost i ponos zbog prisustva rodtelja. Svega toga ne bi bilo da se oni nisu pojavili. 

Njene male noge kretale su se u savršenom skladu s muzikom, a ruke su slobodno letele u vazduhu. Devojčica je bila poput leptira, slobodna i lepršava, preplavljena energijom koju samo deca mogu uneti u svoje igre. Svaki njen korak bio je ispunjen čistom radošću. Ona je bila živi dokaz radosti koja se rađa iz iskrene ljubavi prema plesu, koji je neizmerno želela da njeni roditelji vide, pa joj do kraja izvedbe nije silazio osmeh sa lica.

- Kako se lice naše ćerke promenilo kada nas je ugledala u publici. Osmeh više nije napustio njeno lice od tog trenutka - stoji u opisu objave. 

 

 

Snimak je samo na Instagramu dobio 42.000 sviđanja, a komentari su se ređali.

- Zato je uvek važno da se pojavite na predstavama vaše dece.

- Dokaz da prisustvo roditelja na dečijoj predstavi zaista pravi bitnu razliku.

- Uvek pratite sve predstave vaše dece, uvek!

- Roditelji mora da su bili veoma ponosni!

- Deca uvek pamte kada ste uz njih, još bolje pamte, kada niste.

- Kakvo samopouzdanje koje je nastalo onog trenutka kada je ugledala roditelje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)