Roditeljstvo

"MAJKE NE BI SMELE PRED DECOM DA DOJE NOVOROĐENČE ": Snimci mališana koji pokušavaju da nahrane bebu izazvali su brojne komentare u javnosti! (FOTO+VIDEO)

"Meni ovo uopšte nije smešno, trebalo bi da se razgovara sa decom šta je pravilno, a šta ne!"

16.09.2023 14:57

"MAJKE NE BI SMELE PRED DECOM DA DOJE NOVOROĐENČE ": Snimci mališana koji pokušavaju da nahrane bebu izazvali su brojne komentare u javnosti! (FOTO+VIDEO)
Instagram-niniclip

Deca koja dobiju brata ili sestru, a imaju svega nekoliko godina neretko novorođenče mešaju sa lutkom. Mališani pak najčešće vide prizor njihove mame koja doji novorođenče. Ono sa čim se deca često suočavaju je plač novog člana porodice. Mama je ta koja hita da nahrani, tačnije podoji bebu, posle čega nastupa mir. Nije ni čudo što su mališani povezali da kad god je beba uznemirena treba da se podoji.

Snimci koji su postali viralni na društvenim mrežama su oni na kojima se deca iz petnih žila trude da samostalno podoje brata ili sestru. Tako je među prvima snimak dečaka koji pokušava da podoji brata. Razlika od svega godinu i nešto dana među decom je mala, ali stariji brat želi da pomogne mami u dojenju malog brata. Roditelji su ga usnimili u situaciji kada opipava svoje grudi, čudeći se verovatno što nema veće grudi poput maminih. Dečaku takođe nije jasno i zašto brat neće da ga on podoji, ali nastavlja da se trudi.

Među snimcima je devojčica koja pokušava da podoji bebu-lutku. Treći snimak u nizu je onaj gde jedna mama bebu koju je tek podojila drži na grudima kako bi ona podrignula, ali pored njih na krevetu sedi još jedna devojčica. Naime, i ona ima svoju lutku u vidu bebe koju je očigledno improvizovano dojila, a potom je isto smešta na rame kako bi podrigla baš poput bate. Poslednji snimak u nizu je ponovo jednog dečaka koji podiže svoju majicu u pokušaju da nađe bradavicu i pokuša da podoji sestricu.

Roditelji su najverovatnije mislili koliko je slatko videti svoje starije dete, a koje takođe ima manje od tri godine, koje na sve moguće načine pokušava da umiri novorođenče. Budući da često viđaju mamu kako doji njihovog brata ili sestru, prirodno je da će to oponašati, a još su mali za bilo koje diskusije na temu dojenja. 

 

Snimci su dobili 232.000 sviđanja, ali našao se veliki broj onih kojima su zasmetali ovakvi snimci.

- Meni ovo uopšte nije smešno!

- Zašto majke nisu objasnile detetu šta dojenje uopšte znači i ko može da doji, a ko ne.

- Ovo je sve zbog toga što majke doje pred decom, što je totalno zabrinjavajuće, deca ne treba to da gledaju, pa da se ovako zbunjuju.

- Ovo je sada interesantno roditeljima, ali stavljaju na stub srama sina, koga će ovim snimkom dojenja brata doživotno ismevati.

- Ja zapravo mislim da je sve ovo slatko i nevino, deca koja pokušavaju da doje novorođenče ili lutku su još mala da bi bilo šta shvatila.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)