Roditeljstvo

SNIMAK DVE SESTRE KOJI JE RASPLAKAO SVET: Nemerljiva ljubav starije devojčice prema mlađoj sestrici sa Daunovim sindromom (VIDEO)

Trogodišnja dete ne razume šta nije u redu ali instiktivno oseća da je njenoj seki potrebna nežnot i ljubav, pa pazi na nju čak i kad spava

05.07.2023 14:00

SNIMAK DVE SESTRE KOJI JE RASPLAKAO SVET: Nemerljiva ljubav starije devojčice prema mlađoj sestrici sa Daunovim sindromom (VIDEO)
Printscreen/TikTok/laughhard__

Sestrinska ljubav je bezgranična, a najbolji dokaz za to je briga i nežnost trogodišnje devojčice prema njenoj dve godine mlađoj sestrici koja boluje od Daunovog sindroma.

Starija devojčica ne razume šta to nije u redu sa njenom mlađom sestrom, ali instiktivno oseća da joj je potrebna ljubav, nežnost i pažnja, pa koristi svaki trenutak da je grli i mazi čak i dok spava.

Printscreen/TikTok/laughhard__

Jedna devojčica je u snimku na TikToku pokazala kako savršeno brine o svojoj seki koja ima dijagnozu

 

U emotivnom snimku koji je rasplakao mnoge korisnijke Tik Toka vidi se starija devojčica koja pazi na svoju mlađu sestru. Ona je grli dok mlađa devojčica spava, igra se s njom i trudi se da bude uz bolesnu sestru u svakom trenutku. Snaga ove sestrinske ljubavi može se osetiti u svega minut dva snimka koji je osvanuo na Tik Toku koji je prikupio 376. 000 lajkova. 

Starija seka je pokazala koliko voli svoju mlađu sestricu i da će uvek biti njen zaštitnik.

Usledili su brojni komentari, ali i suze korisnika ove mreže.

- O moj Bože...dugo nisam videla ništa lepše...

- Srce mi plače. Ona izgleda kao neverovatna starija sestra.

@laughhard__ She forever going to see her sister as a hero 🥹🥹🥹❤️ #blowthisup #fyppppppppppppp ♬ original sound - Laugh Hard

- Ne mogu da prestanem da plačem! Jecam dok gledam ovaj snimak. 

- Ovo je čista ljubav. Ovako bi svet trebalo da izgleda - bili su samo neki od komentara na mrežama.

Ljubav starije devojčice prema mlađoj sestrici osvojila je svet, a korisnici mreža poručili su roditeljima ovih devojčica da treba da budu srećni i ponosni što imaju ovakvu decu.

Drugi su komentarisali kako deca ne znaju za razlike, naročito kada je neko njihov najbliži u pitanju.

- Deca sa Daunovim sindromom su marginalizovana u društvu. Ova devojčica je primer kako se treba ophoditi prema ovim mališanima koji nisu krivi što su bolesni.

- Bravo za devojčicu! Tvoja mlađa sestra je srećna što te ima - bili su neki od komentara. 

Daunov sindrom je jedna od najčešćih hromozomskih poremećaja koji nastaje usled dodatnog hromozoma na 21. paru. Višak genetskog materijala je odgovoran za posledice koje ostavlja na psihofizički razvoj  osobe, prenosi Eklinika. Ovo je urođena i neizlečiva bolest, a oboleli su najčešće nižeg rasta, imaju kratak vrat, iskošene oči, probleme sa vidom i sluhom, slabji mišićni tonus...

Imaju česte promene raspoloženja, najčešće nisu sposobni za samostalan život, ali su vrlo empatični, topli i srdačni. Za Daunov sindrom ne postoji lek, međutim, postoje ustanove i obrazovni programi koji mogu pružiti podršku deci sa Daunovim sindromom i njihovim porodicama.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)