Roditeljstvo

MOJI BLIZANCI DELE SVE OSIM ROĐENDANA: Priča o dečaku i devojčici obišla svet, a pogledajte zašto su tako posebni! (FOTO)

Roditelji su verovali da će u samo par minuta ugledati svoje bebe, međutim, oni su imali drugačije planove.

04.07.2023 12:00

MOJI BLIZANCI DELE SVE OSIM ROĐENDANA: Priča o dečaku i devojčici obišla svet, a pogledajte zašto su tako posebni! (FOTO)
shutterstock.com

Porođaj je jedna od najtežih ali i najlepših stvari koje svaka žena može da doživi, a rođenje blizanaca je dupla sreća. Što se tiče samog porođaja ne razlikuje se previše od onog kada nosite jednu bebu i razmak između bebe A i bebe B je najčešće nekoliko sekundi ili minuta. Međutim, priča ove majke će vas iznenaditi: između njenih blizanaca je dva sata razmaka i dele sve osim rođendana

shutterstock.com

Majka očekuje blizance

Kada je bila u porođajnoj sali, nakon što je jedna beba izašla, nije joj bilo jasno šta se dešava sa dugom.

- Čekaj! Gde ćeš? Ima još jedno unutra! Uznemireno sam molila dežurnog doktora, čoveka kojeg nikada ranije nisam srela. Njegov odgovor me je šokirao: "Znam. To bi moglo potrajati. Druga beba bi mogla da se rodi nakon 10 minuta, ili sat vremena." Nekoliko nedelja pre toga, moj ginekolog mi je rekao da su obe bebe postavljene glavom nadole, tako da mogu da pokušam sa vaginalnim porođajem. Rekla mi je da ponekad beba B uživa u novootkrivenom dodatnom prostoru okrećući se i zahtevajući carski rez. Upozorila me je na mogućnost oba tipa porođaja, ali ne i da će beba B biti tvrdoglava - počinje neobičnu priču majka blizanaca.

Shutterstock

Između rođenja blizanaca je bilo dva sata razmaka

Rođeni u različitim danima

Kako je ispričala ova mama, porođaj je krenuo glatko i sat vremena nakon dolaska u bolnicu prva beba je došla na svet.

- Stigli smo u bolnicu nešto pre 22 sata te noći, a samo 90 minuta kasnije prva beba, koju smo nazvali Kolin, rodila se bez ikakve intervencije. Međutim, njegova sestra Libi, imala je druge planove. Nije imala nameru da svoj rođendan podeli ni sa kim, pa ni sa bratom blizancem. Medicinske sestre su dale sve od sebe da pokrenu bebu ali Libi se nije predavala skoro dva i po sata pa se rodila oko dva sata ujutru - rekla je ova mama. 

Kako je dalje objasnila u svojoj ispovesti, nije ni slutila da može biti toliki vremenski interval između rođenja blizanaca. Očekivala je da će se sve odigrati u roku od par minuta.

- Moj muž i ja smo uvek mislili da će blizanci biti rođeni u razmaku nekoliko minuta, a ne sati, međutim, kasnije smo otkrili zapanjujuće priče o blizancima koji su rođeni čak u razmaku od mesec pa čak i godinu dana. Imati blizance sa različitim rođendanima nije uobičajeno, tako da s vremena na vreme može dovesti do neke zabune. Kada se radi o papirologiji, kao što je upis u školu ili zakazivanje kod doktora, često nas pitaju da li smo pogrešili prilikom popunjavanja datuma njihovog rođenja - ispričala je ova majka.

shutterstock.com

Kolin i Libi su potpuno različiti

Čak su i njihove ličnosti različite

- Nakon što se rodio mirno je spavao u kolicima ispred sobe, niko nije primetio da je tu. Svi su bili iznenađeni koliko je bio miran. Od naše troje dece on definitivno najviše spava. Libi je nezavisna i izuzetno samostalna. Ima sve osobine vođe koji jasno zna šta hoće, a tako se ponašala i u stomaku. Kao roditelji blizanaca plašili smo se da li ćemo imati dovoljno energije da se izborimo sa njima i njihovim ličnostima. Od samog rođenja su pokazali svoje različitosti, a tek sada možemo jasno da ih vidimo. Kao roditelji imali smo neverovatno iskustvo da se susretnemo da dva posebna bića koja su definitivno drugačiji i posebni - zaključila je mama blizanaca koji imaju veoma zanimljivu priču od prvih dana rođenja.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)