Roditeljstvo

MOJ SIN 50 SATI NEDELJNO IGRA IGRICE ALI MU TO NE BRANIM JER JE ODLIČAN ĐAK: Ispovest jedne majke izazvala je buru u javnosti, svi je osuđuju zbog ovakvog ponašanja (FOTO)

Kler Meju otvoreno govori kako njen naslednik ranije nije ni jeo kako bi se posvetio zabavi za računarom.

16.05.2023 14:01

MOJ SIN 50 SATI NEDELJNO IGRA IGRICE ALI MU TO NE BRANIM JER JE ODLIČAN ĐAK: Ispovest jedne majke izazvala je buru u javnosti, svi je osuđuju zbog ovakvog ponašanja (FOTO)
shutterstock.com

Kler Meju (44) je engleska administrativna službenica koja zna da njen sin (13) svaki trenutak kada ne spava provodi uz video igrice, ali se ne trudi da ga spreči na bilo koji način. 

- Ben se svaki dan vraća iz škole i igra igrice na kompjuteru do spavanja. Kako se bliži vikend tačno znam da će se zatvoriti u sobu i tamo provesti naredna dva dana. Svesna sam da je on zavisnik od video igrica. Međutim, odličan je đak i aposolutno svi njegovi nastavnici su oduševljeni njime i po ocenama i po ponašanju. Da je drugačija situacija možda bih razmislila da li da mu zabranim ili ograničim igrice. Ovako, pošto on pokazuje izuzetne rezultate, maltene su mi ruke vezane - govori ova majka, a prenosi San.

Kler objašnjava da je u početku bilo problema da se navikne na opasne zvuke koji dopiru iz dečije sobe, ali sada je to nimalo ne iznenađuje.

- Sin je dobio prve igrice kada je imao 4 godine. Vremenom su počeli da dopiru iz njegove sobe zvuci kao iz horor filma. Redovno bi se čuli pucnjevi, škriputanje, plač i vrisci. Takođe redovno se i on "na glas" obračunava sa njima. Međutim, moj sin je genije iz područja igrica, zvanično je prešao sve nivoe u omiljenim igricama. Takođe, ne predstavlja mi problem što ne izlazi napolje. Ma koliko ljudi pričali suprotno, provereno znam da su maltene svi njegovi školski drugari isto kod kuće i igraju te iste igrice, a sumnjam da svi imaju u školi odlične rezulate poput mog sina - objašnjava gospođa Metju.

Pixabay

Mesto gde joj sin provodi svaki slobodan trenutak

Kler navodi da je kao mlađi njen sin umeo da preskače i obroke zbog igrica, što je bio problem, ali odavno to nije radio.

- Kad god bi bilo vreme za obrok on bi dolazio za sto uz plač i dreku, to je uvek bio skandal. Međutim, vremenom je naučio da neće ustati od stola dok ne završi svoj obrok. Tako da sada po komandi dolazi da jede jer vrlo dobro zna da što pre pojede to će pre otići da igra igrice. Jedino vreme koje provodi van ekrana računara je škola, a tu su i tri časa fudbala nedeljno. On zna kada je fudbal i tada ostavlja igrice. Međutim, on je takođe odličan golman. On je dete koje je bukvalno odlično na svim poljima, mislim da je genije, da mu zato sve ide od ruke. Pošto sve uspeva da uskladi, mislim da nemam pravo da mu bilo šta uskraćujem i ne želim to, ma koliko me mrzeli drugi roditelji - zaključuje Kler.

Ispovest ove majke podigla je veliku buru na internetu. Nemali je broj onih koji je osuđuju zbog ovakvog vaspitanja, bez obzira na to što su ocene njenog sina na zadovoljavajućem nivou.

- Deci nije mesto ispred kompjutera -

- Kako ima odlične ocene ako po ceo dan igra igrice ?-

- U redu je da se dete zabavi, ali negde mora postojati granica -

- Gospođo, to nije za ponos, to je za brigu - samo su neki od komentara na ispovest koji je Kler dala britanskim medijima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)