Roditeljstvo

SMEH DO SUZA: Ovako bi izgledale životinje ukoliko bi zaista ličile na dečije crteže, a jedna je najbizarnija! (FOTO)

Dečiji crteži dobili su blizu 3 miliona sviđanja na Instagramu, a jedna životinja prednjači u specifičnom izgledu.

23.03.2023 10:01

SMEH DO SUZA: Ovako bi izgledale životinje ukoliko bi zaista ličile na dečije crteže, a jedna je najbizarnija! (FOTO)
Shutterstock

Deca su krajnje kreativna, pa tako nešto samo kod njih može imati savršenog smisla dok kod svih drugih ne mora da ima. Za odrasle je krajnje interesantno dečije razmišljanje po pogledu bilo čega, a neretko se tome od srca nasmeju. Mnogima su najinteresantniji dečiji crteži i to pogotovo kod dece predškolskog doba. Deca tako na sasvim specifičan način sagledavaju stvari oko sebe. Mnogima koji su bar jednom gledali crtani Pepa prase je čudno kako su likovi nacrtani, ali sa dečije perspektive tako nacrtani likovi imaju savršeno smisla.

Ono što je tipično za dečije crteže jeste da oni prikazuju ljude iz profila, ali onako kako ih oni vide. Deca tako ne vode računa da se iz profila vidi samo jedno, a ne oba oka i slično. Često pojedini delovi tela bivaju preuveličani, a neki od najoriginalnijih crteža prikazani su na Instagramu i dobili su čak 2,7 miliona sviđanja. Samo jedan u nizu je onaj na kojem je konj koji ima dužu vilicu nego što su mu noge, sova koja izgleda krajnje nejednakih očiju, i kao da je upravo preživela tešku katastrofu, ili detlić koji ima bočno oba oka, kljun i usta izvijena u osmeh. 

-  Sve je sjajno, ali izdvojila bih kravu sa sve vimenom većim od tela ili stvorenje za koje se ne zna da li je mačka, leopard ili lisica -

- Detlić je ipak pobednik! -

- Molim vas ne pokazujte deci sovu i detlića, sanjaće ih noću! -

- Ovo uopšte nije lako za decu. Ona se iz petnih žila trude da prenesu životinje onako kako ih oni vide. Ukoliko ih ismevate, tako lako odustaju od crtanja zauvek -

- Bolje da ne vidite mačku koju je moja ćerka nacrtala - glase samo neke od reakcija na urnebesne crteže. 

Usledili su i ostali. 

- Ovog detlića ću i ja sanjati noćas! Jeziv je -

- Nadam se da ste se svi bar nasmejali -

- Pogledajte svoje crteže kada ste bili mali, smehu nikad kraja - bili su samo još neki od hiljade komentara.

Stručnjaci se slažu da bi decu trebalo ohrabrivati da crtaju lepo i da će svaka pohvala na njih podsticajno delovati kako bi savladali perspektivu i naučili da bolje sagledaju ono što bi trebalo da predstave crtežom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)