Zanimljivosti

DEVOJČICA OD 12 GODINA IMA VEĆI IQ OD AJNŠTAJNA I HOKINGA: Svet je upoznao novog genija koji pomera sve granice (FOTO)

Anvita Patl je učenica iz Mančestera čiji je IQ sa njenih 11 godina iznosio 162, dok su Albert Ajnštajn i Stiven Hoking imali 160!

21.03.2023 15:01

DEVOJČICA OD 12 GODINA IMA VEĆI IQ OD AJNŠTAJNA I HOKINGA: Svet je upoznao novog genija koji pomera sve granice (FOTO)
shutterstock.com

Anvita Patl (12) je devojčica iz Mančestera, Engleske, čija je mama primetila da je natprosečno inteligentna. Njena majka je doktor nauke iz oblasti matematike i rekla je da je do 11. godine svoje ćerke primetila da je ona posebno nadarena za matematiku koja joj je oduvek dobro išla. Ona je naglasila da je njena ćerka sa lakoćom rešavala apsolutno sve matematičke logične zadatke i to je čak brže i lakše dolazila do rešenja nego ona sama.

- Već do 11. godine sam uočila da Anvita sama rešava apsolutno sve matematičke zadatke. Odavno je prevazišla one koje su predviđene programom za njene godine i razred. U početku sam mislila da je prosto nadarena za matematiku, međutim, ona je i mene ubrzo prevazišla u znanju iz matematike. Dešavalo se da joj zadam toliko teške zadatke od kojih na pojedina ni ja nisam uspevala odmah da nađem rešenje. Neverovatno, ali Anvita bi lakoćom došla do rešenja veoma brzo i na mnogo logičniji način nego što bih ja to uradila. Tada smo shvatili da je genije - navodi majka ove posebne devojčice, a prenosi Dejli miror.

 

 

Anvitini roditelji su odlučili da je odvedu na test inteligencije koji se polaže na Mensi i koji dolazi iz dva dela. Prvi deo testira jezičke sposobnosti i lateralno razmišljanje, u kojoj je Anvita dobila 162, a drugi testira vizuelnu i prostornu svest, u kojoj je postigla 140.

- Radili smo zajedno matematičke izazove, ali ponekad nisam dolazila do rešenja, međutim ,Anvita bi ga uvek našla. Ona razmišlja potpuno drugačije, ne tipično školski, već pretežno logički. Tada smo  suprug i ja rešili da proba da testira svoj kvocijent inteligencije na Mensi - objasnila je Anu, majka devojčice.

Smatra se da su neprevaziđeni svetski geniji poput Alberta Anštajna i Stivena Hokinga imali IQ 160, zato je zapanjujuća činjenica da je ustanovljeno da ova devojčica sa svega 11 godina ima IQ 162, veći od njihovog.

 

 

- Test na Mensi je test logičkih problema, nemate mogućnost da se pripremite. To je testiranje vaših intelektualnih sposobnosti i može se uraditi na svim starosnim grupama uključujući i decu. Kada smo saznali rezultat Anvitinih rezultata bili smo zapanjeni. Očekivali smo da će ona dobiti članstvo u Mensi, ali smo bili apsolutno zatečeni kada smo primili poruku sa potvrdom njenog maksimalnog rezultata na testu - rekao je otac devojčice.

Anvita je proslavila 12. rođendan nakon što je dobila rezultate iz Mense i proslavila je uspeh druženjem sa bliskom porodicom i prijateljima, od nje se tek očekuje da dostigne velika postignuća. Kada ne rešava matematičke zadatke, Anvita uči da svira klavir i trenira klasični indijski ples. Ona se nada da će pomoći u rešavanju društvenih izazova koristeći svoje veštine i iskustvo kada odraste.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)